• Do zobaczenia lub Żegnajcie - jeszcze się zobaczy Autor: ~Woody [31.0.26.*]
    Dziś się finalnie wyzerowałem sprzedajać pozostałe 100k papiera. Analizując ostatnie komunikaty widzę że ogólnie sytuacja kursu jest nawet gorsza niż gdy Pirat zamieniał się w Raena. Wartość księgowa opiera się na należności 3.1 mln zabezpieczonej akcjami które na rynku są warte 0.6 zeta (na dziś) a nie 1.0 przy emisji i przy wartości księgowej może 2 groszy na akcję. Ja tu byłem od lat, jeszcze od czasów wczesnego IQP, było różnie, ale obecnie skala ryzyka spadku wartości jest dużo większą niż nawet parę lat temu.
    To czy do zobaczenia czy Żegnajcie zależy od tego jaki tu nowy biznes przyjdzie. A w międzyczasie idę w inne miejsce gdzie mam zamiar zarobić do marca i ewentualnie tu wrócić jeśli będzie sens.
    A dla tych co piszą o 1 zeta ceny, to jest możliwe jak tylko dojdzie do połączenia akcji w relacji 4:1 lub 5:1 aby urealnić kapitał akcyjny.
    Ja tam wolę spać spokojnie a nie patrzeć co chwila czy już spada czy nie.
    Powodzenia dla wytrwałych i wierzących w tą spółkę. Może zostaniecie nagrodzeni. Ale ja w nią nie wierzę na tym etapie. Co nie oznacza że nie będę patrzył na komunikaty i rozwój sytuacji.
    Trzymajcie się.
  • Re: Do zobaczenia lub Żegnajcie - jeszcze się zobaczy Autor: ~Woody [31.0.26.*]
    I jeszcze jedno - gwoździem do trumny był ostatni komunikat o dodaniu 8 mln papiera do obrotu. W tym są chyba akcje przejęte przez Guza w ramach opcji. Pytanie czy miał kasę na zakup? Pytanie co planują właściciele tej puli, ale przy niekorzystnej odpowiedzi rozwój sytuacji może być słaby.
    Choć tu kołacze mi się po głowie jeszcze jedna opcja:
    1. Akcje dodane do obrotu
    2. Jakieś high-level info o nowym biznesie, ale bez szczegółów, aby podbić kurs.
    3. Dystrybucja
    4. Więcej szczegółów finansowych niekoniecznie dobrych dla akcjonariuszy Raena, tych z akcjami na dzień ogłoszenia tej informacji.
    Tyle że byłoby to niezbyt profesjonalne podejście, więc mam nadzieję, że to tylko moja abstrakcja. Ale kto to wie ...
  • Re: Do zobaczenia lub Żegnajcie - jeszcze się zobaczy Autor: ~wd40 [91.231.32.*]
    Dnia 2025-10-06 o godz. 13:12 ~Woody napisał(a):
    > I jeszcze jedno - gwoździem do trumny był ostatni komunikat o dodaniu 8 mln papiera do obrotu. W tym są chyba akcje przejęte przez Guza w ramach opcji. Pytanie czy miał kasę na zakup? Pytanie co planują właściciele tej puli, ale przy niekorzystnej odpowiedzi rozwój sytuacji może być słaby.
    > > Choć tu kołacze mi się po głowie jeszcze jedna opcja:
    > > 1. Akcje dodane do obrotu
    > > 2. Jakieś high-level info o nowym biznesie, ale bez szczegółów, aby podbić kurs.
    > > 3. Dystrybucja
    > > 4. Więcej szczegółów finansowych niekoniecznie dobrych dla akcjonariuszy Raena, tych z akcjami na dzień ogłoszenia tej informacji.
    > > Tyle że byłoby to niezbyt profesjonalne podejście, więc mam nadzieję, że to tylko moja abstrakcja. Ale kto to wie ...

Woody, Woody, brachu, dobrze że sprzedałeś od razu kurs podbił o kilka procent, byłeś tu tak długo , a nie potrafisz przewidzieć co się wydarzy, a w zasadzie to potrafisz tylko się trochę motasz w swoich wywodach :)
  • Re: Do zobaczenia lub Żegnajcie - jeszcze się zobaczy Autor: ~Oze [37.31.48.*]
    Coz, tak bywa :)
  • Re: Do zobaczenia lub Żegnajcie - jeszcze się zobaczy Autor: ~Pss [31.0.76.*]
    No i jak to widzisz teraz?
[x]
RAEN 4,39% 0,69 2025-10-10 17:01:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.