Skąd nagle zainteresowanie i takie obroty? Ktoś coś wie i czekamy na jakieś duże info czy po prostu po długiej stagnacji action odzyskuje zainteresowanie?
jeśli to zaspokoi Twoją ciekawość i apetyt to coś tam "nowego" dali 17% r/r i teraz ruszyliśmy z najlepszymy (wdł mnie) ostatnim Q tego roku od kilku lat. Pożyjemy zobaczymy https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/action-sa-882025-informacja-o-szacunkowych-obrotach-grupy-kapitalowej-action-sa
Tak coś przypuszczałem, że bedzie info o wynikach. Ciekawe jest to, że tak niewiele trzeba żeby grubo ruszyć kursem, główne wzrostu odbyły się na jakichś 10k akcji, a tych w obiegu dzięki skupowi będzie coraz mniej, więc dobre informacje będą znowu mocniej pchać kurs.
To chyba mimo swoich kilku wpisów za mało śledzisz historię kiedy spółka daje wyniki od dawna. Informacyjnie podaje m-ne wyniki do 10-go wdł tradycji, ale tu nie o wyniki chodzi. Obserwuj i bądź ciekawski.
Ja powoli zaczynam sklaniac sie ku temu, ze Action chce po prostu zawinac sie z gieldy. Albo pod siebie, albo pod sprzedaz komus na zewnatrz. Ich obecnosc na gieldzie tak na prawde na nic sie im teraz nie przydaje a krepuje ruchy i generuje tez sporo kosztow.
Od ponad tygodnia nie ma info o cotygodniowym skupie. Coś czuję że już się skończyła kasa zgodnie z uchwałą. Myślę że jakieś info z tym związane będzie w najbliższym czasie. Ale ciężko mi powiedzieć co to będzie.
???????? nie mam pomysłu o co chodzi. tzn wszystkie moje pomysły to teorie spiskowe więc odpuszczę sobie. Prosty wniosek: warto dokupić jeśli są możliwości. Kiedyś (kilka lat temu) Prezes określił wartość godziwą na 35 pln (teraz to chyba zdecydowanie zbyt nisko) więc skoro nie kupują, to albo nie mogą (bo posiadają informacje wpływające na rynek) albo nie wchodzą w drogę kupującemu