Miałem złożone zlecenie na sprzedaż akcji pewnej spółki. Dzisiaj cena przekroczyła cenę z mojego zlecenia, ale nie nastąpiła realizacja. Teraz spadło i jestem stratny..
I dlaczego pani z aż dwóch różnych nicków pisze o tym na forum inwestorów? Ma pani jakiegoś wyjątkowego pecha, u mnie jak zwykle wszystko działa.
Zdradzę wam spadziom tajemnicę, że gdyby mi coś co drugi dzień nie działało - tak jak biednym spadziom z forum bankiera - po prostu zmieniłbym brokera.
Ciekawe czy ktoś jeszcze wierzy w tego typu bzdury.
za co odszkodowanie? przecież oni tutaj tylko trolują a nie mają awarię. ktokolwiek ma jakąś awarię pisze do supportu, XTB odpisuje natychmiast. a to co tu sie wyprawia to zwykle klamstwa
TU nie ma żadnego trolowania pajacu. Tu jest problem, a support nie odpowiada tak jak piszesz, od razu. Zgłosiłem sprawę o 9:30, odpowiedź przyszła dopiero o 12:30: uprzejmie informujemy, że brak możliwości anulowania/modyfikowania zleceń wynika z faktu, że zostały one już zrealizowane. Ze względów leżących po stronie dostawcy oprogramowania, transakcje nie zostały zaksięgowane na rachunku (dotyczy zleceń oczekujących złożonych wcześniej) i operacje nie są widoczne na platformie. Zlecenia składane na bieżąco realizowane są prawidłowo. Nasz dostawca podejmuje działania w celu przywrócenia wszystkich funkcjonalności. Przepraszamy za utrudnienia.