Zapomniałam dodać, że wtedy by się nie bawili w drobne tylko zaszortowali każdą spółkę od A-Z na maxa-u, nich algorytm wybiera który się często myli np. Orlen,CD Projekt i kilka innych które są w trakcie jsw,ccc itd.
TA krótka pozycja to super informacja,tak jak na CDPROJEKT było,.Straszę krótką pozycją na małej ilości akcji 0,5% kapitału aby cena spadłą, a tak naprawdę kupuję pakiety duże do 4,99% kapitału i czekam na wzrost kursu.Teraz już nie mam watpliwosci co do kierunku kursu
Kup balonikach co bedzie skręcał samochody dla wojska a teraz budowal systemy anty drogowe...
Tam do 100 napompują.
Tu wolno ale konsekwentnie w kierunku 80zł
Ja uważam, że Skup lepszy- kurs do góry, mniej akcji ,no i może najwięksi panikarze by wyszli- pożyjemy zobaczymy-koło połowy października powinno być coś wiadomo
Żeby to był warunek, to skup musiałby być z rynku na sesjach giełdowych. Brałem kiedyś udział w jednym skupie i był to skup w drodze składania ofert nabycia akcji. Cena była dużo wyższa niż cena na sesjach giełdowych. Redukcja również była ogromna.
1)prawa do dywidendy zawszę zostają u właściciela 2)widełki już są i kurs wcale nie musi być w przedziale,do podjęcia decyzji o skupie- a tak mi się przypomniał ostatni wywiad prezesa dla parkietu w którym zapytany o cenę akcji,powiedział, ze godziwą cena to 180-200
Właśnie, wyobrażam sobie, że jeśli będzie info o skupie w tym przedziale, to będzie niezła pompka. To byłoby moim zdaniem najlepsze, co mogłoby się przytrafić dla kursu.