w 2006 kilkukrotnie dałem się wyleszczyć bo taki wynink 7000 % w kilka msc to wariactwo
Spekuła pompowała teraz też ale tu chodzi o zarobek
Jak do tej pory marne 100 % w 6 msc. Takj jak było nie bedzie ale jak bedzie dalej hossa to 10 zł za pół roku
Przecież już od ubiegłego stycznia piszę-40 miesięczny cykl wzrostowy.i bawić się w Marcinkowskiego gierki DT ?
Przecież o to im chodzi żeby ulica bawiła się akcyjkami .
Nie mamy szans z wyjadaczami .
Przy cenie 0.80 wzrost 20 % to było 16 groszy .przy 10 zł wzrost 20 % to ile ? 2 zeta .mając 100 k akcji to robi wielką różnicę .a grajki nie inwestowali przy 0.80 .oni wejdą przy 10 zeta .
Dnia 2020-05-20 o godz. 22:45 ~Xyz napisał(a): > Przecież już od ubiegłego stycznia piszę-40 miesięczny cykl wzrostowy.i bawić się w Marcinkowskiego gierki DT ? > > Przecież o to im chodzi żeby ulica bawiła się akcyjkami . > > Nie mamy szans z wyjadaczami . > > Przy cenie 0.80 wzrost 20 % to było 16 groszy .przy 10 zł wzrost 20 % to ile ? 2 zeta .mając 100 k akcji to robi wielką różnicę .a grajki nie inwestowali przy 0.80 .oni wejdą przy 10 zeta .
Wszystkim powtarzam . Najważniejszy jest TIMING ;)
Pamięta się dobrze skotka ...pierwsze kroki wtedy na giełdzie... Wydawało się takie proste wtedy zarobić...sprzedałem skotan po 30zl..a on zrobił 150zl...teraz tego błędu nie popełnię. ...obstawiam 20zl...min..mi to wystarczy ..kupione po 2zl...a miałem nawet kupione po 1xl ..tylko sprzedałem po 1.20zl...i kupiłem letuska...szału nie ma hehe..kto wytrzyma zarobi....karkosik król giełdy tak wtedy pisali....
Liczby na giełdzie są niesamowite. Jeśli ktoś ma akcje po 1 zeta i kosztują one 100 zł to wzrost o 1% daje kolejne 100% zysku. Jestem ciekaw czy byli tacy którzy mieli optimusa po cenach 1 zl lub niżej i wytrzymali do tych 300-400 zł za cdreda
jak beda dobre infa to historia moze sie powtorzyc, a wszyscy wiemy ze historia lubi sie powtarzac ..... a w szczegolnosci na gieldach.. UP.....AND..... DOWN a spekula lubi skotka...
Co ty nigdy się to już nie powtórzy na skotku....przy dobrych Infach obstawiam może 20zl...ale jak będzie 10zl to sprzedam.. mi wystarczy....poniedziałek może być ciekawy...myślę że 4 będzie.
Od 2002 do 2006 fala A lub 1 jak kto woli później od 2006 do 2017 fala korekcyjna B lub 2 od 2018 rozpoczęliśmy fale C lub 3 ...z zasięgiem nowym szczytów .....
Ciekawa koncepcja tym bardziej że fala korekcyjna B nie zniosła całej fali A
Skotan rozwija sprzedaż na globalnym rynku. Mało kto dziś rozumie co to oznacza. Jeśli będzie sukces to kapitalizacja w okolicy 5 mld zł nie będzie niczym nadzwyczajnym. A co jeśli znajdą się chętni na instalacje wodorowe. W końcu ta w ZAK pracuje już sporo lat więc musi to mieć jakiś sens.
Tylko kto wytrzyma z akcjami do powiedzmy 200 zł za sztukę?
"Po fali drugiej następuje impulsowa fala trzecia. Trzecia fala jest często największą w strukturze, zazwyczaj znacznie większą od fali pierwszej."
To dopiero by poniosło :)
Dla mnie wszystko możliwe nawet wycena kilka mld ....jeżeli Alior mógł mieć wycenę kilku banków cdr wycenę 40 mld .... To tak naprawdę wystarczy dobry PR trochę kontraktów zagranicznych w Indiach w Afryce w USA a później info wchodzimy na Chiny ....i jest pod co robić pompę .... Fala 1 z lat 2002-2006 była totalnie bez fundamentów więc jak takowe się pojawia wszystko możliwe .....
A kto pamięta co zakończyło hossę na Skotanie w 2016 r ? Aresztowanie prezesa i póżniejsza zmiana przepisów . A cała jazda oparta na prognozach. .. Teraz będzie realna kasa ... z samych estrów , kiedyś wyliczałem, wątek wcięło , może być kilka baniek zysku miesięcznie przy pełnej mocy produkcji. , teraz niby kilkanaście %
CYTAT z artukułu z 2006 r.- Ja sie tylko pytam, gdzie te wieszczone dochody???? " Grzegorz Ślak firmował swoim nazwiskiem prognozy finansowe przedsiębiorstwa. W tym roku spółka ma zarobić netto 34,9 mln zł, w przysz-łym 74,8 mln zł, natomiast w 2008 r. zysk netto sięgnąć powinien aż 211 mln zł. - Prognozy są aktualne - twierdzi Wojciech Sobczak. Do zarządu Skotanu wejdą dwie nowe osoby. Są to Jacek Kostrzewa oraz Jacek Profus, obaj związani z branżą paliwową."
Wystawiamy akcjie na 6.98zl...moje już tam są i po tyle chce sprzedać a że może będzie wyżej....mi to wystarczy...na skotku wszystko przeżyłem....pamiętam jak zaczynałem z giełda i kolega mi doradzić kupić skotan..był po 2zl..kupiłem 20tys...sprzedałem po 20zl....a on poszedł na 150zl...potem kupiłem po 30zl....jak spadał ...dobrze że stop los był...ale strata była..pozdro skotek...hehe
Takich bajkopisarzy jak ty to jest mnóstwo ....żebyś choć miał akcji za 400zl...pewno kupiłeś po parę groszy i sprzedaż po 100zl...już byli tacy jak ty....i są...
Nie muszę walczyć o prawdę .
Kto tu siedzi dłużej dobrze wie i ja wiem kto ma dużo w przeciwieństwie do tych co pojawili się przed tygodniem i próbują całe forum podporządkować pod siebie
Kto mądry wystawia na sprzedaż nie znając przyszłości?
Forum zamieniło się w bajzel .piszący merytorycznie zamilkli że wstydu żeby nie brać udziału w tym jazgocie .