Pewnie we wtorek (lub później w przyszłym tygodniu) powinna pojawić się roadmapa dla LR - takie info z discorda. W community discordowym odbiór gry bardzo dobry, ludzie chcą nowego kontentu.
Jak sam nie jestem jakoś zachwycony tą produkcją to jednak Discord ma 3,7k użytkowników a gra jednak znalazła pewnie około +20k nabywców. Dramatu nie ma, trzeba rozwijać - część mają zapewne już zrobione. Muszą utrzymać aktualnych graczy i pozyskiwać powoli nowych.
Przecież tutaj wystarczy dopracować niedociągnięcia i zrobić w końcu duży marketing. Jestem przekonany że peak będzie zbliżony do tego jaki widzimy na Rust. Niema sensu przepalać kasy na EA!
Widać, że gameplay loop jest atrakcyjny i jak już ktoś pogra to ma dobre zdanie. Recenzje na Steam'ie dla osób, które grały ponad 1 godzinę są powyżej 70%. Cena też jest ustawiona bardzo dobrze. Brakuje marketingu, który niestety jest drogi.
Zobaczymy, gra ma naprawdę bardzo dobrą bazę ale musi zacząć ją być widać
Nie wiadomo czy zdążą, nie ma co się chyba dużej oszukiwać - gra raczej padnie. Jak na ea zaczęło się słabo i się nie rozkręca, nie zaskoczyło. Cena kosmos nie pomaga, sprzedaż stanęła a to powoduje, że nie finansuje się rozwój gry. Liczba graczy spada, opinie też, błędy tragiczne nadal są - kupiłem to xD Tylko nowa umowa wfh może nas uratować i niech już nie robią swoich gier bo nie mają żadnych kompetencji po za klepaniem na zlecenie - software house.