• Za drogie to Autor: ~Wp38 [217.97.94.*]
    Obejrzalem webinary i inne materiały dostępne w necie na temat spółki. Myślę że strumber mógłby znaleźć więcej kupujących gdyby był tańszy i można by z niego robić np. masowo produkowane meble jak z IKEA. Tylko zamożni, eko konsumenci z warszawki mogą rozważyć kupienie strumberu w cenie drewna klasy premium a to jest 0.1% rynku. Niby są listy intencyjne, ale co z tego jak konsumenci nie będą chcieli wydawać takich pieniędzy
  • Re: Ciekawa okazja inwestycyjna Autor: ~Lubomirski [91.150.194.*]
    Model biznesowy spółki opiera się na innym założeniu, które nie uwzględnia ceny jako głównego czynnika decyzyjnego.
    Głównymi nabywcami materiału Strumber będą korporacje i instytucje, dla których cena zakupu ma drugorzędne znaczenie.
    Wybór ten jest podyktowany przede wszystkim strategią ESG, wymogami Zielonego Ładu, koniecznością obniżenia śladu węglowego oraz dążeniem do ochrony lasów przed wylesianiem.
  • Re: Ciekawa okazja inwestycyjna Autor: ~Lubomirski [91.150.194.*]
    Kilka dni temu ciekawą rozmowę z zarządem przeprowadził Konrad Książak:

https://www.youtube.com/watch?v=7xX1RnXGstU

• Re: Ciekawa okazja inwestycyjna Autor: ~Wp38 [31.0.41.*]
    Czyli wystarczy jeden podpis urzędnika znoszący opłacalność greenwashingu i cała strategia firmy jest spuszczona w kiblu. Wiele widziałem firm na NewConnect które obiecywały złote góry... Ja podziękuję
  • Re: Ciekawa okazja inwestycyjna Autor: gruby-cygan [91.150.194.*]
    Nic tu się nie zmieni. Unia Europejska wprowadza przełomowe regulacje, by chronić lasy przed wylesianiem i degradacją.
    Nie kumasz modelu biznesowego :P
  • Re: Ciekawa okazja inwestycyjna Autor: ~Cesar [178.235.85.*]
    Z koniem się nie kop. Jego sprawa!
[x]
GREENLANE -0,05% 20,88 2025-10-30 13:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.