Cóż szkodzi obiecać! Uwięzieni na lata... Na złość prezesowi kurs powinien być powyżej 100 zł tylko my drobni mamy zbyt mało mocy. Sorry taki mamy klimat.
Cała nadzieja w tym, że inne spółki napompowane są więc ktoś wreszcie dostrzeże Mercatora. Generalnie inwestorzy długoterminowi kupują obligacje na 5 czy 10 lat. Zysk z obligacji jest gwarantowany i fundusze wolą nie ryzykować a tu dywidenda zależy od kaprysu szefa jako głównego udziałowca... Przy dużych zyskach postawi czwartą fabrykę i po dywidendzie a szary inwestor nie żyje wiecznie i chce szybkie zyski. Fundusze to co innego, mogą inwestować długofalowo bo to tylko instytucja zarządzana przez zmieniające się kadry, które do tego zarządzają nie swoimi pieniędzmi...
Znowu będzie: mają nadzieję, wierzą, może. Trochę się pouśmiechają, pośmieją. Podziękują za obecność garstce i słupom. I do następnej konferencji. A po znowu w dół. To jest scenariusz i idą według planu.
Pierwszy raz oglądałem konferencję i muszę przyznać, że mi się spodobał sposób prezentacji przez panią Żyznowską i pana Popka. Dajcie już spokój z tym Wiesławem bo on już nie jest prezesem spółki a na wyniki spółki teraz pracuje jej skład czyli pracownicy spółki. Prezentacja jest za były okres więc wydaje mi się, że zawiera w skrócie w dostępny sposób to co zawierają kolejne sprawozdania finansowe. Myślę, że reklamy opłacone w TV tak jak to robi Yosera po Agrobiznesie zainteresowałaby szersze grono do kupna produktów Mercatora. Reklama dźwignią handlu. Do tego wysyłanie reklam do zainteresowanych instytucji aby kupowały produkty Mercatora najlepszej jakości na rynku a za jakość się płaci bo to się opłaci. Czy oszczędzacie na kupnie samochodu czy kupujecie najlepsze dla Was auto?