To okulary załóż manipulancie, bo widzisz jakieś niestworzone rzeczy. Do tego ci sie wydaje ze jak sam sobie poklepiesz po plecach to bedziesz wiarygodny.
Mabion odbił od dołka i testuje kluczowy opór ~8,8-9,0 zł. Na H4/D1 widać wzrost wolumenu i lekkie odbicie MACD - możliwa próba wybicia, ale na razie bez potwierdzenia. Długoterminowo nadal trend spadkowy, spółka technicznie w strefie wsparć z 2022-2023. Fundamenty słabe (strata, spadek przychodów), ale pojawiły się nowe kontrakty (IBMP, WPD, NovalGen) i strategia 2025-2030 z rozwojem usług CDMO.
Szansa na krótkoterminowe odbicie, ale dopiero po przebiciu 9 zł z wolumenem będzie można mówić o czymś większym.
Na razie typowo spekulacyjna zagrywka - trzeba uważać na możliwą emisję i rozwodnienie kapitału.
Dnia 2025-10-05 o godz. 08:51 ~Profesor napisał(a): > To okulary załóż manipulancie, bo widzisz jakieś niestworzone rzeczy. Do tego ci sie wydaje ze jak sam sobie poklepiesz po plecach to bedziesz wiarygodny.
chciałem coś podobnego napisać, a oni to wiszą na hakach.
Macd nurkuje pod linią zera. Gdy się przebije to będzie za późno. A na 8.8-9.0 to masz panie profesorze oporek a nie opór. Przypominam że fundusz ma akcje po srcz 30zl a to on jest głównym rozgrywającym
ale przecież ja to też chciałem napisać zawsze po czasie ale przecież cały czas jest aktualne wisicie na haku a bez dolarka jestem nikim na tym forumie
Widać po takich wpisach jaki jesteś spec. Skoro twierdzisz ze czekając na potwierdzenie zmiany trendu, cokolwiek komukolwiek ucieknie, to jaki ty masz horyzont tutaj?
Doradzasz ludziom bardzo ryzykowny manewr żeby zrobić mniej niż 10%?
Doradzasz coś mi sie wydaje innym żeby samemu nie wisieć. A ciężko tu nie wisieć przyjacielu przy takich poziomach. Nie wisi ten co czeka na potwierdzenie. A pozniej i tak trzeba pilnować stoplossa
Co to za magię uprawiacie tam chłopaki? A raczej chłopaku? Wróżbita Maciej by się nie powstydził takich analiz, a jak.
Kurs odbił z 8,1 do 8,9 zł i obecnie cofa do 8,5 zł. Na razie wygląda to na retest po pierwszym impulsie, a nie bull trap - wolumen spadkowy niski, brak paniki.
Kluczowe wsparcie to strefa 8,3-8,4 zł, dopóki trzyma - scenariusz wzrostowy nadal aktualny. Potwierdzeniem wybicia będzie dopiero zamknięcie powyżej 9 zł z wolumenem.
Na W1 widać obronę dna i próbę akumulacji po długim trendzie spadkowym. MACD zaczyna się zbliżać do sygnału, RSI odbił z dołków.