• Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~MocneGraby [217.149.243.*]
    Tutaj tak naprawdę jeszcze się nic szczególnego nie wydarzyło, a ten ruch to dopiero przygrywka do tego, co nastąpi...
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: technik-at [77.65.22.*]
    dziś pewnie korekta - linia trendu w okolicy 3,05 plus minus 1,5%
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Gracz [134.146.176.*]
    Linia trendu zostala osiagnieta intraday-owo, stad koncowka sesji moze byc na wyraznym plusie
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~Jack [84.40.159.*]
    Dnia 2025-10-03 o godz. 09:16 ~MocneGraby napisał(a):
    > Tutaj tak naprawdę jeszcze się nic szczególnego nie wydarzyło, a ten ruch to dopiero przygrywka do tego, co nastąpi...

Gdybyś był tak bardziej konkretny co do tego stwierdzenia , że prawdziwe wzrosty dopiero przed nami .
    Może mógłbyś tak coś bardziej konkretnie , jakie są podstawy do tych wzrostów .
    Tylko żeby to nie były takie konkrety jak , że to dopiero przygrywka do tego co nastąpi .
    Bo to tylko pobożne życzenia , albo wróżenie z fusów .
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~max [89.228.107.*]
    ładnie ktoś ostatnio wysypuje akcje
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~nickt [37.47.195.*]
    to nie ja.
    czekam na 5
    Info sprzed 3 tygodni :
    Last energy i DP World ogłasza inwestycję o wartości 108 milionów dolarów w jedną z pierwszych na świecie mikromodułowych elektrowni jądrowych w porcie London Gateway, odblokowując czystą energię dla dużej ekspansji logistycznej.
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~MocneGraby [217.149.243.*]
    Ten papier jest skazany na sukces, a ciągłe utyskiwania różnej maści trollsów nic tu nie wskórają, choćby ich donośnie kwiki było słychać na sąsiednich walorach :))

Tylko mocne graby !!!
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~LESZCZ [160.62.5.*]
    Pilnują tego oporu/wsparcia. Ale im więcej nacisków na opór tym większa szansa na sukces.
    komu walor nie pasuje może oddać za 3,03 ,na kupnie 65 tys akcji
    W związku z dzisiejszym ogłoszeniem amerykańsko-brytyjskiego partnerstwa nuklearnego, Last Energy upublicznia swój drugi duży projekt w Wielkiej Brytanii: London Gateway.Projekt ma na celu dostarczenie 20 MW czystej, niezawodnej energii na miejscu i umożliwienie rozbudowy portu o wartości 1 miliarda funtów do 2030 roku.
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed nami Autor: ~nickt [37.47.99.*]
    jesli będzie dobre info z Energoinstal na ten temat , to sky is the limit
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~max [89.228.107.*]
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~MocneGraby [217.149.243.*]
    https://www.kxxv.com/news/local-news/in-your-neighborhood/brazos-county/texas-a-m-university/texas-a-m-university-system-creates-partnership-to-add-nuclear-microreactor-pilot-project-at-rellis-campus

Ta inicjatywa oznacza pierwsze wdrożenie reaktora Last Energy w USA i została wybrana przez Departament Energii Stanów Zjednoczonych (DOE) do przyspieszonego procesu licencjonowania w ramach Programu Pilotażowego Nowych Reaktorów, po wydaniu przez prezydenta Trumpa zarządzenia nakazującego reformę i przyspieszenie rozwoju reaktorów jądrowych.

Papier na lata...
    „Właśnie taki projekt mieliśmy na myśli, budując Texas A&M-RELLIS. Jest on śmiały, przyszłościowy i łączy prywatne innowacje z badaniami publicznymi, aby rozwiązać dzisiejsze wyzwania energetyczne” – powiedział kanclerz Glenn Hegar z Texas A&M University System.„Jesteśmy dumni ze współpracy z Last Energy, która pomaga kształtować przyszłość energetyki jądrowej, a jeszcze bardziej dumni jesteśmy z tego, że dzieje się to właśnie tutaj, w Texas A&M-RELLIS”.
    Last Energy uzyskało dzierżawę gruntu w Texas A&M-RELLIS, zakupiło pełne paliwo rdzeniowe z niskowzbogaconego uranu, podpisało Umowę o Innej Transakcji (OTA) z DOE i rozpoczęło formalne składanie wniosków.

„Nawiązujemy współpracę z Texas A&M, aby zapoczątkować nową erę atomową” – powiedział Bret Kugelmass, założyciel i dyrektor generalny Last Energy.„Mając paliwo w ręku, optymalną lokalizację w RELLIS i trwające prace nad autoryzacją DOE, mamy idealne warunki do zaprezentowania Stanom Zjednoczonym znormalizowanego, skalowalnego mikroreaktora”.

Kongresmen Michael McCaul – reprezentujący 10. okręg wyborczy Teksasu, obejmujący całe hrabstwo Brazos – pochwalił to ogłoszenie.

„Jestem nieustannie pod wrażeniem nowatorskich projektów i innowacji w Texas A&M – i dzisiejsze ogłoszenie nie jest wyjątkiem” – powiedział kongresmen.„To śmiałe partnerstwo między Last Energy a kampusem RELLIS pomoże zapewnić, że Teksas będzie liderem w dostarczaniu naszemu krajowi niezawodnej, czystej i bezpiecznej energii przez wiele lat. Jestem dumny, że reprezentuję tak przyszłościowy uniwersytet i będę nadal wspierał przełomową pracę A&M w Kongresie Stanów Zjednoczonych”.

Burmistrz Bryan, Bobby Gutierrez, powiedział, że popiera działania podejmowane przez A&M System i Last Energy, mające na celu zapewnienie regionowi bezpiecznej i niezawodnej energii.

„Miasto Bryan, we współpracy z kampusem RELLIS Texas A&M, staje się ważnym ośrodkiem innowacji XXI wieku” – powiedział Gutierrez.„Od czystej energii i zaawansowanej produkcji, przez lotnictwo i kosmonautykę, hipersonikę, po rozwój półprzewodników, Bryan to miejsce, gdzie przełomowe badania spotykają się z praktycznymi zastosowaniami. Dzisiejsze ogłoszenie Last Energy jest mocnym przykładem tej obietnicy – ​​wprowadzenia innowacji jądrowych nowej generacji w życie tutaj, w naszej społeczności, we współpracy z jednym z najbardziej przyszłościowych systemów uniwersyteckich w kraju”.

https://news.tamus.edu/last-energy-texas-am-collaborate-to-launch-microreactor-pilot-at-texas-am-rellis/

• Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~max [89.228.107.*]
    mam nadzieje ze tego gościa od pakietu 70 tys akcji tym razem odetną o możliwości odkupu niżej
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~FONTANNA [31.61.189.*]
    Na razie to on skutecznie blokuje wzrosty, coś mi się wydaje że musi tu się jeszcze jakis mocny zjazd wydarzyć i może wtedy jakiś atak wyżej.
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~Darek [5.173.220.*]
    Myślę,że Ci się wydaje
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~FONTANNA [31.61.189.*]
    Zobacz ile razy atakowany jest ważny opór i nie mogą przebić, zobaczymy ale jak obstawiam zejście niżej a atak z niższego poziomu.
    Tak naprawdę w ogóle nie jest atakowany, tylko umiejętnie ustawiany i zbierany nawis podaży, tak jak już wcześniej napisałem, tak więc tak jak kolega wyżej napisał, tylko Ci się wydaje, gdyż niezbyt rozsądnie pozbyłeś się akcji i się obawiasz niesygnalizowanego odjazdu, który lada moment się wydarzy :))
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~FONTANNA [31.61.167.*]
    Nic nie sprzedałam bo do take profitu jeszcze daleko na razie 41% zysku, a opór jest atakowany już kilka razy !!! Popatrz po zleceniach jak idą a potem jak są zrzucane pakiety wcześniej 60k dziś ktoś ustawił 70k papieru. No każdy ma swoją strategie, zobaczymy na koniec kto miał rację.
    Kto miał rację........no nie uświadczysz jej, gdyż każdemu przyświeca jeden cel, jakbyś sprzedał i czekał niżej, potem odkupił, czemu przeczysz, to byś osiągnął swój cel, a tak mamy ten sam, a kwestia jak to zrobi rynek jest w tym wypadku subiektywna, ja uważam, że nic nie jest atakowane, bo jest taka a nie inna strategia rozgrywającego, Ty uważasz, że jest jakiś mityczny opór..........no cóż, nie dogadamy się :))
    Niemniej pewne jest jedno, że tak Ty, tak i ja już jesteśmy dobrze do przodu, a będziemy znacznie więcej, więc nie ma o co kruszyć kopii :))
    Co do tej strategii gry, to gdybyś był tej własnej tak pewny, to właśnie byś sprzedał na tym oporze, a potem spokojnie odkupił na oczekiwanym przez Ciebie zejściu niżej, a skoro tak nie uczyniłeś, jak sam napisałeś, to ni mniej ni więcej oznacza, że w tą swoją strategię sam tak do końca nie wierzysz, gdyż nie wyciągasz z niej żadnych profitów w postaci zwiększenia pakietu, tudzież szybkiego zarobku :))
    To tak ad vocem...
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~ds [91.230.99.*]
    Wg mnie jest tu koncowa faza formacji chorągiewki. Potwierdzeniem powinno być wybicie powyżej 3,35-3,38 na zwiększonym wolumenie, najpóźniej w poniedziałek. W razie braku wybicia spodziewać się trzeba dłuższej konsolidacji wraz z przetestowaniem wsparcia na 2,90.
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~FONTANNA [31.61.176.*]
    I znowu mamy 70k na oporze.
    Tylko po to, by podaż ustawiała się niżej, po czym jest zgarniana jednym strzałem, jak to już miało wielokrotnie miejsce, co oddaje mój pogląd na strategię zbieracza, polegającą na wymuszeniu ustawki w karnecie :))
  • Re: Prawdziwe wzrosty dopiero przed na Autor: ~FONTANNA [31.61.176.*]
    Wiec jest to klasyczny opór a to że ktoś próbuje go przebić świadczy że mamy popyt i podaż w roznowadze kiedyś któraś że stron odpuści.
    To jest klasyczny baton, a nie opór, opór nie jest sztucznie ustawiany, tylko wynika z AT.
    I ma on służyć odebraniu akcji na określonym poziomie.
    Zresztą tak jak pisałem, Ty uważasz tak, ja inaczej, nikt nikogo nie przekona, bo nie ma sensu, można się rozejść.
[x]
ENERGOINS 0,00% 3,19 2025-10-30 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.