Art. 17 ust. 1 Rozporządzenia MAR - informacje poufne Treść raportu:
Zarząd Ice Code Games SA z siedzibą w Warszawie ["Spółka"] informuje,
że w dniu dzisiejszym dokonał spłat dwóch pożyczek w łącznej kwocie kapitału 430.000 zł wraz z należnymi kosztami ich obsługi.
Spłaty zostały dokonane do akcjonariusza posiadającego powyżej 5% akcji Spółki, wobec czego po dzisiejszych spłatach,
Spółka posiada jeszcze jedną pożyczkę otrzymaną od tego akcjonariusza w kwocie kapitału 170.000 zł, z terminem spłaty do 31 marca 2026 r. (przy czym Zarząd przypomina, że wobec tej pożyczki obowiązuje mechanizm konwersji na akcje Spółki, opisany w raporcie ESPI nr 22/2025 z dn. 23 września 2025 r.).
Jednocześnie Zarząd informuje, iż za całość tej otrzymanej kwoty, akcjonariusz objął akcje Spółki serii K w podwyższonym kapitale zakładowym Spółki. Wobec tych spłat, te umowy pożyczek zostały zakończone, a objęcie akcji serii K przez tego akcjonariusza nie stanowiło wykonania mechanizmu konwersji tych pożyczek, na zasadach opisanych w ESPI nr 22/2025 z dn. 23 września 2025 r.
Spółka ma ROA na poziomie 15.94%, ale ujemną rentowność netto (-3.67% w II kwartale 2025), co wskazuje na efektywność aktywów, ale wciąż straty.
..
No i ten akcjonariusz z pożyczka (nie pamiętam, ale chyba cos koło 170 000 zł?).
… a co jeśli zdecyduje się na konwersję długu na akcje?
Rozwodni nam to kapitał.
..
…a co jeśli bitcoin spadnie i już nie urośnie do choćby do obecnych wartości?
No ładnie zagrało, dość sprawnie ta emisja poszła i to >5mln na tak trudnym rynku jak teraz to sztos. Ale co ważniejsze, to nie tak, że pozyskali 5m i dalej robią to samo, tam jest realny pivot z ludźmi z know-how.
mi tam pasują 2 fixy, nie bedzie manipulacji akcjami, kto chce kupić to kupi i będzie czekal na odwieszenie ciąglych, samo 2 fixy mogą spowodować wzrost kursu, bo chętni muszą wystawiać albo zlecenia PKC, albo wystawiać większą cenę zakupu, co samo w sobie spowoduje wzrost. Ja mam czas, zebrali ponad 5 mln, idą ciągle w kierunku BTC, więc kurs powinien też iść do góry.