Spolka przy tak trudnym rynku osiąga prawie 2 miliardowe przychody a do tego zysk netto. Cla = skokowy wzrost marży. Do tego potężne projekty infrastrukturalne jak elektrownie atomowe i CPK. Pakiecik mam jak ruszy to jeszcze dobiorę. Mamy oko na Stalprofil :)
No i najlepsze: zapasy z magazynu, bedzie mogla sprzedac po cenie wyzszej o clo. Wiec marże sprzedaży wzrisną, konkurencyjnosc zagranicznych ofert spadnie, local content na przetargach zatwierdzony. Wiec chyba w 2026r zyski wzrosną porzadnie ? A w dodatku Izostal po polaczeniu z Proma dolacza sie do tego, bo ok. 60% Zn Izostalu jest konsolidowane.
Ide w long big bet, zanim ospali analitycy z TFU sie ockną.
A najfajniejsze i inspirujace jest, ze w STF spółce zwiazki zawodowe maja udzial ok. 25% akcji. Obserwujecie to co ja ? ZZ nie maja interesu za wszelka cene podnosić plac pracownikom, maja interes w tym aby dostac dywidendy z wypracowanych zysków. I co roku jest dywidenda. Ewenement i model wzorcowy dla wszystkich ? Porównajcie proszę z pasożytnicza postawa ZZ w JSW, Bogdance. Nin stop żądania : Pensje do gory, barborka, 13,14 , może 16 wkrótce, nieważne ze dolar tani, ceny niskie, rentowność ujemna, niech sobie firma upada. Nam sie należy.
Widzicie ta ciekawostkę, tak jak ja Panowie ?