Mam krótkie spostrzeżenie. Raport był za 2 kwartał - wzrost ale słaby. Dla przypomnienie był to czas ataku na Iran i paniki w temacie wycieczek samolotem. Cały rynek oczekuje wzrostów w 3 kwartale bo po bardzo złej pogodzie w Polsce w połowie wakacje nie było wycieczek (poza mega drogimi) bo wszystko wykupiono po wyższych cenach. Żniwa były w 3 kwartale. Korzystać z paniki i dokupować akcje. Czekamy na kwartał 3. P.S. byłem fizycznie w 3 biurach pod koniec wakacji i wszystkie oferty były wykupione. Biura proponowały mi zimę lub następny sezon.
Bo na bananie kupuje sie championy:
Bumech cig Sygnity tam zyski są tak komiczne względem kapitalizacji ze trudno sobie nawet wyobrazić ich pogorszenie. :)
Znudzi się w końcu po za tym nie są nie omylni może tak być że zamkną się za tydzień ale może i być tak że będą trzymać nawet 15msc bo taką mają średnią jak ktoś jest cierpliwy to zarobi a jak nie to Marshall zarobi
Shorty wesołych z 23 tys sztuk na 47 tys sztuk. Ilość niewielka ale wstraszone rece oddały dobry papier I..lawina wystraszonych PKC oddała.
Ja zwiększam stan posiadania. Promocja nie trwa wiecznie
Raport był za 2 kw. Wzrost ale słaby. Wzrost ? Bajki opowiadasz. Drastyczny spadek. Teraz policz ile by musiały obroty wzrosnąć aby zrekompensować tak duży spadek marży.
Q2 marze niższej bo rynek bał sie wojny zymian z Persami. Były mocne promocje stąd marze spadły. W sezonie nie było promocji i last minute były w normalnych cenach. Przypomnijcie sobie jak ujowe wakacje w PL były.
W II sierpnia jak szukałem Grecji AllIn to mocno byłem zdziwiony wysokimi cenami bez okazji. To potwierdzenie, ze branża turystyczna mocno zarabiała w sezonie, gdy u nas lało i było zimno.
Pełne samoloty i hotele. To tyle faktów. Czekamy na mocne wyniki i...godziwej wartości papiera