Ciekaw jestem, jaką bo jeżeli pod obecne wskazniki to musiałaby kupuj z cena min 15 zl, tylko ze to dla wszystkich spółek energetycznych. Mi sie przypominają rekomendacje Lotos sprzedaj cena 0 zl jak byl po 9 zl. Nie pamietal kto wtedy to wystawił ale to była kpina
Tą rekomendację wystawił wówczas Unicredit. Nawet pracowałem wówczas dla Pekao, którego inwestorem strategicznym był wówczas właśnie Unicredit. Pamiętam dokładnie ten dzień. Tego dnia, po tej rekomendacji kupiłem na tej zwale Lotos. Wziąłem również do portfela konkursowego Parkiet Challenge, który się wówczas odbywał za pełną dostępną w portfelu kwotę dzięki czemu na mocnym odbiciu nie zmieniając składu portfela zakończyłem konkurs na 6 miejscu a przez kilka dni byłem nawet na pierwszym miejscu. Szkoda, że tego miejsca nie dowiozłem do końca bo za 3 pierwsze miejsca były wówczas do wygrania samochody. To były dobre czasy :)
Mam pewną informacje ze jutro po sesi bedzie nowa rekomendacja dla taurona, byc moze zbijają kurs zeby znowu zrobic kołeczko. Ta informacja jest nie ujawniona dopiero jutro
mam konto w bos i to co napisal kris jest prawda, kto ma konto juz moze sobie rekomendacje pobrac, ale skad kris wie ze jutro bedzie upubliczniona to tego nie wiem ;) pozdro dla akcjonariuszy
12 zeta powiadacie. To + 50%. To już by były poziomy dobre i ciekawe. Wig 20 w grudniu z taka wyceną . 12-15 zeta za papier to Wig 20. Jeszcze info o dywidendzie by się przydało
informacje o powrocie do wyplaty dywidendy byly w nowej strategii. Dywidenda ma znaczenie psychologiczne bez wplywu realnego na kurs. Natomiast URE przyjął cene niższą od proponowanej przez Tauron . PGE i ENEA dostały tyle ile proponowali. Energetyka tradycyjnie bedzie tarcza na trudne czasy jakie nadchodzą bo NYSE czeka bardzo głeboka korekta. Jesli shutdown potrwa wiecej niz miesiac to dolar spadnie na łeb na szyję.
Z pewnością nie za sprawą niedowartościowanego Taurona, który bardzo ładnie kończy tydzień na plusie w stosunku do zamknięcia z poprzedniego tygodnia dzięki czemu RSI realizuje swój kierunek i papier idzie na nowe szczyty. Z przyjemnością patrzę jak na tej szarpaninie słabi oddają papiery a peroniarze i szorciarze zaklinają rzeczywistość :)
O wyszedł frustart, zerknij gdzie jest Tauron na liście dojnych krów skarbu Państwa. Tylko jeszcze on nie płaci dywidendy. Zdradzisz nam skąd Ci wyszło 6.5? Moze 2 zl? Albo lepiej Zero.
Ha ha ha, tak sobie wymyślasz za kogoś ? A ja nie o pociągu, ale o czymś realnym, ładnym autku od Taurona myślałem i ziściło się. A mój wpis był raczej sarkazmem z tych "rekomendacji" bez szalonego efektu.