A ja czekam na 31.10.2025. Wtedy będę miał szacunki przychodów za 3Q2025r. Aktualnie mamy (669,2+733,3) 1.402,5 Za 3Q2024r zysk netto (rekordowy ) 158,803mln. Wtedy marża netto była na poziomie 9,2%. Marża netto za 1H 2025r to 4,8%. Tyle faktów. Ja nie oceniam, niech robia to inni.
Na taką marżę nie ma szans w tym i przyszłym roku ,
ale odrobią na obrocie.
Rumunia nowa inwestycja ,
aby był mocny wzrost firmą musi obniżać marżę i zdobywać klientów.
Inwestycja która przyniesie zyski i właściwą marżę ale czas potrzebny. Tu i tak dużo spekulacji Funduszy .
Dnia 2025-10-02 o godz. 22:28 ~Waleryna napisał(a): > Tobie jak nie masz akcji tak lekko się mówi CZEKAM,my akcjonariusze katorgi przeżywamy ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Mam akcje RBW ale przy moich możliwościach niezbyt wiele. Na dowód wystawie powiedzmy 4111 szt akcji na sprzedaży dzisiaj tak ustawie abyście widzieli.(16,50-16.58)h Jestem spokojny bo moja cena zakupu jest znacznie niższa od np.dziejszej wyceny (nie liczę dywidend). Ja się nie napalam ta spółka do dla mnie lokata o dobrym oprocentowaniu. Problem mam jeden zbliża się koniec roku i już trzeba zacząć (dla kumatych) "optymalizację podatkową" Ps. aktualnie wiadomo jaki są poziomy wsparć AT.... A granie DT czy ST na tej spółce jest dla mnie nieopłacalny.(wczoraj na bankach była jazda)....
W lipcu wystawiłeś po stronie kupna i sprzedaży, bo robisz dla szorta,a mi powiedziałeś, że dzisiaj pięknie leci i żebym z głodu zdechł-nie zrobię tego
Dnia 2025-10-03 o godz. 16:22 ~TyWieszKto napisał(a): > W lipcu wystawiłeś po stronie kupna i sprzedaży, bo robisz dla szorta,a mi powiedziałeś, że dzisiaj pięknie leci i żebym z głodu zdechł-nie zrobię tego ==================================== Szorty po mam w kwiatki, gładkie i w paski. Po stronie kupna (kasa) , po stronie sprzedaży (akcje) Zgodnie z podstawową zasadą na Markecie (sorry Giełdzie), musisz mieć TO i TO, Jeśli uważasz, że jest to "Short na giełdzie", to lepiej daj sobie spokój i nie inwestuj.