• I cyk aneksik na 2 tygodnie Autor: ~Dziaders [178.212.41.*]
    "wydłużający okres obowiązywania Porozumienia do dnia 14 października 2025 roku."

Teoretycznie do tego czasu powinny być informacje o polimerach i decyzjach Orlenu. Wygląda, że do chwili obecnej przelewu nie było. Zatem przez te dwa tygodnie możliwe jest dołowanie kursu i skup po taniości przez SP i krótkie spodenki.

Niby info o przedłużeniu okresu jest pozytywna, ale z kursem będą się różne rzeczy odjaniepawlać.
  • Re: I cyk aneksik na 2 tygodnie Autor: kno [83.10.105.*]
    Tu ktoś jeszcze zwraca uwagę na 'pozytywność' takiego ESPI o aneksie? W ciągu ostatnich dwóch lat tyle ich wyprodukowali, że powinni zmienić nazwę na 'Grupa Aneksy'. Może byłoby to dobre info, jakby to był pierwszy raz jak umowa się przedawnia. A tak, to jak dla mnie informacja jest neutralna, niby nieźle że wciąż się jakoś dogadują, ale źle że nie potrafią się dogadać od nie wiadomo kiedy.
    A co do terminu dwóch tygodni - patrząc na historię, jest dośc mocno teoretyczny; może coś z tym zrobią, ale z drugiej strony cóż szkodzi kolejny aneks naskrobać.

Generalnie jedyne cenotwórcze info to byłoby jakby aneksu nie trzeba było podpisywać.
  • Re: I cyk aneksik na 2 tygodnie Autor: ~Dziaders [178.212.41.*]
    Właśnie dlatego napisałem, że teoretycznie informacja pozytywna, bo sprawa dalej jest w toku. Prawdą jest jednak, że sypią aneksami na lewo i prawo, do tego listy intencyjne i inne akcje wyciągnięte z kapelusza. Myślę, że to przykrywka do Polimerów i Kantora.
    Same w sobie Azoty wychodzą na prostą, na chwilę obecną polimery ciążą...
  • Re: I cyk aneksik na 2 tygodnie Autor: ~Pinoczet [217.173.202.*]
    Może cos się kroi w tym kwartale, LOP po zamknięciu 3 kw. fajnie szybko rośnie ale wynikać to może z poziomu bieżącej ceny.
[x]
GRUPAAZOTY -1,36% 18,82 2025-10-03 17:03:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.