Przychody rosną systematycznie, EBITDA rośnie, eksport rośnie, Rumunia pozytywnie, wynik na zero, w porównaniu do 1Q gorzej, w porównaniu do 1H24 znacznie lepiej. Ale wiadomości są dobre: w końcu ruszyli z MIC, zarejestrowali w iluś krajach. Czekamy.
No jest po prostu bosko, jutro otwarcie z luką na 16 a potem pędzimy na 20-22 .....i w tym momencie obudziłem się i zobaczyłem po raz kolejny stek wypocin wielkiego prezesa, który nie dowiózł po raz kolejny odpowiedniego wyniku. Swoi w zarządzie i RN jednak zarobili i tym sposobem kasa gra, a ulica znów została ubrana pod kolejne tłuste kółko, o 12,6 do 14,5. 15-20 % na ulicy nie leży !! Przypominam tutaj tylko kółka !!!!
ja tu wszedłem być może nawet na parę lat. Jeśli będzie okazja dobrać jeszcze coś w lepszych cenach to chętnie wezmę. Jeśli nie to będę brał wyżej. Widzę tu konkretne perspektywy związane z MIC i rozwojem spółki i obojętnie co napiszesz, to tych perspektyw nie zanegujesz. Na pewno nie żadnym merytorycznym wpisem
Pamiętaj, że podstawowym i zasadniczym źródłem sukcesu i porażki każdego biznesu są jego ludzie. Jak to tutaj wygląda, każdy widzi. Owszem możesz sobie wchodzić na parę lat, jednak są spółki które właśnie przez złe zarządzanie straciły swoje perspektywy: Pure, Molecure, BML i wiele, wiele innych z tej branży. Życzę każdemu sukcesu Synektika czy Scope ale to nie ta liga zarządzania i prowadzenia biznesu.
Wracam z powrotem pod tłuste kółko ale dopiero od 12,6. Tam będzie jutro/pojutrze testowanie wsparcia. Za dużo wodolejstwa było w tym liście Prezesie, ludzie nie są tak durni jak Wam się wydaje. Zarząd do gruntownej wymiany, pora skończyć z nepotyzmem. Podobnie w przypadku RN, pora włączyć tam prawdziwych fachowców.
Spółka BioMaxima w raporcie bieżącym poinformowała, że dostawa analizatora (zautomatyzowanego systemu diagnostycznego do identyfikacji bakterii i grzybów) dla Instytutu Ochrony Roślin w Poznaniu została podpisana i zrealizowana. Umowa opiewa na 790 500 zł netto. Przychód z tej umowy zostanie zrealizowany w październiku, wpływając na wyniki IV kwartału.
Wcześniej ogłoszono również, że BioMaxima otrzyma dofinansowanie w wysokości 1 097 835,17 zł na rozwój oferty krążków AST, co rynkowo odbierane było jako pozytywny sygnał.
Generalnie to może coś tam nowego zrobią, ale później jeszcze trzeba to sprzedać więc nie widzę perspektyw. Tutaj już nie ma nadzei. Tyle lat byli na świeczniku. New york Times, polsaty, tvn-y dotacje na promocje i nic nie ugrali to jakim cudem jakąś pchełka że wshodniej polski miała by nagle rozbić bank? Tutaj już nic nie będzie. Zaorane.