"Celem strategicznym dla Scanway S.A. jest osiągnięcie na koniec 2028 roku pozycji jednego z największych integratorów ładunków optycznych w Europie. Tak sformułowany cel strategii otwiera jednocześnie drogę do długoterminowego dążenia Spółki, jakim jest wejście do grona największych, komercyjnych integratorów ładunków optycznych na świecie." info w espi
kilkanaście teleskopów po 0,5 -2 mln euro rocznie daje przychody - uśredniając - między 36 a 144 mln zł. Można zakładać, ze w latach 2026 - 2028 przychody rzędu 80 - 100 mln innymi słowy czekamy na afrykę
otworzy się. może nawet będzie na minusie. tak to działa inwestorzy vs grajkowie.tymczasem zarobią ci co wytrzymają.ja mam średnią 41 zł. trzymam i cierpliwie czekam. Buffet powiedział kiedyś, ze giełda tot transfer pieniędzy od aktywnych do cierpliwych. wszystkim życzę cierpliwości.
Najlepszą strategią dla tego papieru będzie "zakop i zapomnij" na 2 lub 3 lata. Zapewne po drodze będą korekty po 20 - 30% ale w dugim okresie ja tu widzę kapitalizację 1 - 1,5 mld.