Co sądzicie, jak dla mnie totalna lipa, chciałem sobie spekulacyjnie wskoczyć pod raport i utwierdziłem się tylko, że ta spółka, ma dobry czas już za sobą. Zysk o połowę gorszy rok do roku
Spółka zarabia 8-10 mln zysku netto rocznie, wyceniana jest w tej chwili jako wzrostowa z C/Z ok 12... A póki co przychody i dochody się kurczą. Zarząd kase sobie wypłaca, komunikacja słaba. Jak dla mnie przy C/Z 6-7 byłoby do rozważenia wejście. Czyli po 2,20-2,60 PLN. Ale tak czy siak nawet gdyby tam doszło - czy jest pod co grać? Pewnie w końcu dojdzie w te rejony. Lipa i tyle.
O czym Ty mówisz? Jakie C/Z 12??? Teraz jest C/Z 7.20!
Jak czytam to oczywiście zysk w dół, ale bańkę puścili w marketing. Pozytywne dla mnie to fakt, że suma zobowiazań (długo+krótko i rezerwy na zobowiązania) się zmniejszyła, a i wzrósł kapitał własny i w górę wartość księgowa na akcję. Chcą kilkanaście baniek w rozwój wrzucić w 2026 roku.
Co do ceny 2.20 czy 2.60 - sugeruję prześledzić kiedy ostatnio był taki kurs i w jakim miejscu wtedy była spółka.
Reasumując zdaję sobie sprawę z mniejszego zysku i z czego to się wzięło, ale z 2 strony jest jasno pokazane, że chcą się nadal rozwijać i inwestować, a sytuacja ekonomiczna jest dobra.
Czyli nie prześledziłeś... taki kurs był chwila po splicie akcji prawie 3 lata temu - mniej więcej początek 2023... spółka jeszcze wtedy nie miała pokończonych inwestycji i wtedy jeszcze nie zarabiała - sugeruję prześledzić raporty przy tamtych poziomach cenowych. A zysk, który jest teraz jest uzyskany w trudnych dla 4mass warunkach rynkowych - konkuren ja musiała upłynniać towar to końca września z racji wycofania składnika, więc mogli to robić po kosztach, by nie zostać z towarem. Sugeruję wziąć pod uwagę.
Jesli spodziewałeś sie dobrego raportu to znaczy ze nie znasz otoczenia spolki i smark spolki. Kolejny raport bedzie podobny do tego z 1Q i 2Q, a dlaczego? Było juz walkowane wiec nie ma sensu powielać. Pierwszy normalny raport bedzie za 4Q, wiec sprzedajcie akcje i przestańcie marudzić.
A to prawda nie śledziłem, widze tylko że jest słabo. W takim razie poczytam z ciekawości o sytuacji, chyba że chciałoby Ci się opisać, jak otoczenie spółki się ma ? Ewentualnie z góry dzięki, dobrego dnia wszystkim :)
Skąd wiesz ze q3 również słaby? Q2 to mówili w czerwcu to się spodziewałem chociaż zyskowo jest lepiej niż myślałem. Miałem nadzieję że q3 już odbija wraz z rynkiem. Co wiesz please?
Wraz z końcem września zakazuje sie używania TPO, wiec konkurencja robiła ogromne promocje i ich lakiery były kupowane. 4mass tez nie używał wiec nie musieli robic takich trików przez co qszy normalny raport na równych warunkach bedzie za 4Q
Gdzie ktoś coś pisał o bankructwie ? Coś sobie nadinterpretujesz.
To tak ja ja bym powiedział, że 100 baniek to zaledwie 10 rocznych wypłat zarządu i do tego czasu spółka zniknie, no oczywiście że nie, ale czy jest dobrze, no moim zdaniem też nie
No przecież to kraj inteligentów, które tyle wiedzą, że strach:) Wzrost wartości księgowej z 2,68 do 3,21 czyli 20%, kapitał własny 77 milionów (wzrost o 13 milionów r/r) vs. kapitalizacja 111 milionów. Jakby obok wpisów obligatoryjnie było by umieszczane zdjęcie autora, to by wiele pomagało w interpretacji tych mądrości.