Uspokójcie się przez kilka dni. To czy pociąg odjechał będzie można powiedzieć po wstępnych wynikach, które TEXT podaje zaraz po zakonczeniu kwartału, więc patrząc na ostatnie takie ogłoszenie jest to dwa dni po kwartale, więc w czwartek po 17. To będzie miało większy wpływ niż jakaś prezentacja. Chyba że się coś zmieniło.
Wyniki to jedno, zwłaszcza w krótkim terminie, ale tu chodzi o to o czym było już wielokrotnie pisane, oshift platformy Text w kierunku produktu suite dla klienta premium oraz dedykowane AI (korzystające z doświadczeń i przede wszystkim olbrzymich zasobów danych które posiada TXT obsługujące ponad 40tys podmiotów) na pokładzie. Zarzuty że AI wygryzie txt, że to już zmierzch tego biznesu, że parkuja mandżur etc. można między bajki włożyć. Oczywiście nie wiemy jak się to finalnie zmonetyzuje, ale jest potencjał, jest pomysł, jest wdrożenia realnego produktu i to o zasięgu globalnym.
Aha, podobnie śmieszne są twierdzenia, że taki produkt jak ma Text, to przeciętny student informatyki zrobi w weekend podczas przerw w balowaniu. Oczywiście nie jest tak, że są jedyni na rynku, ale Text app to mocne i rozwojowe posunięcie.
Widzę kolega zapakowany już solidnie skoro takie posty zakłada.
Osobiście raczej jest zwolennikiem „trzymaj i obserwuj” , szczególnie, że coś tam ciągle da się znaleść do kupienia, a tutaj są jednak zagrożenie wg mnie.
Nie zaprzeczam, ze mam akcje TXT, przy czym w porównaniu do niekórych co to maja po naście tyś waloru, u mnie jest skromnie i korzystam z okazji oraz ,,ciężkiej pracy'' szorta, aby regularnie dobierać jeszcze w dobrej cenie. I nie, wcale nie zależy mi na tym aby teraz zaczęło szybko rosnąć, nie mam kapitału, żeby tu zaparkować pod korek. Co więcej nie spodziewam się, aby TXT zaczęło iść już na północ. Trochę pobędziemy w trendzie bocznym. Muszą poprawić wyniki. Dla mnie natomiast długoterminowo ważne jest poczucie, że ten biznes ma sens.