Dnia 2025-09-29 o godz. 19:16 ~Roz napisał(a): > Za ten suchar (od Maliniaka i Kamikadze) należy ci się puchar.
Mało pamiętasz rozynku, to był wówczas bankierowy argument mający wskazać na chytrą strategię inwestowania, czyli pakować kwit po 45 groszy "okazyjnie" i ripostować wpisy nasze o tym, że cena idzie do przerębla :):)
Bulbozaur cieszą mnie takie opinie ponieważ warunkiem silnego wzrostu jest niewiara większości w to. Tak to wynika nie tylko z psychologii rynków giełdowych ale i z doświadczenia.
To był luźny komentarz na wpis rcicha że warunkiem silnego wzrostu jest niewiara większości . Nasza trójca raczej większością nie jest patrząc po optymistycznym nastawieniu forumowych miłośników Hubrawego. Skoro większość wierzy to wedlug logiki i doświadczenia rcicha powinno być odwrotnie .
Lujek to był luźny komentarz w którym luźno kłamałeś. Bo ostatnie silne wzrosty to było po przejęciu Invention Bio w 22. Z 30 paru groszy na 60 parę. I rok temu z 22-25 na około 40. No chyba, że ty twierdzisz, że prawie 100% wzrostu to nie jest silny wzrost.
A jak ktoś kupił.pod wpływem waszych wpisy o wzrostach ,o złotówkowym kursie ,o wystrzałach ,po analizie rcich to co wówczas? Oddacie stracone pieniądze? Napisałem o dwóch wzrostach o ponad 1000% kiedy cypryjski inwestor pchał akcje w gardła drobnych inwestorów, a potem uzupełnianie przez dodruk .Czy to jest kłamstwo ? Faktycznie pominąłem ten wzrost z 22gr na 40+gr
Przytocz proszę jeden mój wpis, w którym zachęcałem do zakupu akcji? Pisze cały czas z tego samego IP. Jak ktoś kupi pod wpływem tego forum, to powinien zrezygnować z inwestowania, nikt nie powinien sugerować się wpisami na takim forum.
Też cały czas badane są nowe możliwe kierunki rozwoju na przykład dla Inventionbio. Z tym, że oczywiście badanie możliwości danego nowego kierunku rozwoju nie znaczy, że spółka pójdzie w tą stronę. W ostatnim czasie na przykład był badany kierunek nawozów organicznych przez Łukasiewicza (można sobie wygooglować lub podeślę jakiegoś dnia). Idea taka: przerabiać oborniki w lokalnych stacjach odzyskujących azot i tworzyć nawóz . Więc firma nie stoi w miejscu, a szuka cały czas nowych form rozwoju. A to już coś.. Bo nawet nie szukając rozwija się bardzo szybko w tym co robi (kosmetyki). Jakoś wątpię aby za jakiś czas po wzroście zysków kurs był tak nisko aby C/Z mieć na przykład na poziomie 1-2. Bardziej to jest fantazy niż zdroworozsądkowy wzrost kursu