Mówił o petrolu powiedział że Krauze w petrolu pod przykrywką poszukiwania ropy w Kazachstanie okradał inwestorów i wyprowadzał kase oszukując takich jak my i wyprowadzanie kasy szło w miliardach PLN z pomocą służb specjalnych rosyjskich i kazachskich
Dnia 2025-09-29 o godz. 15:37 ~Gnom napisał(a): > Mówił o petrolu powiedział że Krauze w petrolu pod przykrywką poszukiwania ropy w Kazachstanie okradał inwestorów i wyprowadzał kase oszukując takich jak my i wyprowadzanie kasy szło w miliardach PLN z pomocą służb specjalnych rosyjskich i kazachskich
Napisalem post, ale zostal usuniety. Napisze innymi slowami troche delikatniej, choc to trudne: gdzie byl wtedy nadzor? To nie jest normalny kraj. Wyprowadzic miliardy wlasnie od takich jak my i nikt z tym nic nie zrobil.
Nie ogladalem komisji, ale jesli cokolwiek w kwestii Petrola padlo z zaznaczeniem, ze my zostalismy okradzeni to PLUS. Nic to nie zmieni, ale jesli nikt o tym w ogole nie mowi, nie zajal sie tym nawet zaden dziennikarz to zostalo nam "cieszyc sie", ze slowo "Petrol" padlo dzis w mediach. Ale nic to nie zmienia. Pieniadze ukradzione i wyprowadzone(bo przeciez nie wyparowaly). Zaden PAM, zarzad czy inny twor nic tu nie zmieni. Taki kraj.
Tak z czystej ciekawosci za co ten minus do mojego posta? Zgladam tu raz na ruski(tfuu) rok zeby przypomniec sobie jak latwo bylo na legalu okrasc w Polsce akcjonariusz na GPW.
https://www.youtube.com/watch?v=CzC0QTX3Qco -6:20:10 (posłuchajcie kilka minut aż usłyszycie o grubszej sprawie czyli petrolinvest) MILIARD złotych...
dlaczego ówczesny PG pan Zero mówi publicznie o mechanizmach wyprowadzania pięniedzy i okradania akcjonariuszy , ale kompletnie nic nie zrobił???
nie zgadzam sie z Pk może kraj nie jest idealny ale jest szansa ze trafiliśmy na taki moment w historii ze takich spraw nie da sie tak poprostu zamiesć pod dywan...
musimy byc zjednoczeni i zdeterminowani, choć widac ze zrezygnowanie i apatia dominuje, ale chcąc nie chcąc Ziobro nam dziś pomógł
na czacie PAM napisałem 1. spotkanie PAM ( i omówienie w jakim miejscu jestesmy i co robimy - sam mam kilkanaście pytań do prezesa począwszy od punktu numer 2 2. organizacja spotkania z ministerm Żurkiem
Dnia 2025-09-29 o godz. 19:57 ~adalbert78 napisał(a): > https://www.youtube.com/watch?v=CzC0QTX3Qco -6:20:10 (posłuchajcie kilka minut aż usłyszycie o grubszej sprawie czyli petrolinvest) MILIARD złotych... > > dlaczego ówczesny PG pan Zero mówi publicznie o mechanizmach wyprowadzania pięniedzy i okradania akcjonariuszy , ale kompletnie nic nie zrobił??? > > nie zgadzam sie z Pk może kraj nie jest idealny ale jest szansa ze trafiliśmy na taki moment w historii ze takich spraw nie da sie tak poprostu zamiesć pod dywan... > > musimy byc zjednoczeni i zdeterminowani, choć widac ze zrezygnowanie i apatia dominuje, ale chcąc nie chcąc Ziobro nam dziś pomógł > > na czacie PAM napisałem > 1. spotkanie PAM ( i omówienie w jakim miejscu jestesmy i co robimy - sam mam kilkanaście pytań do prezesa począwszy od punktu numer 2 > 2. organizacja spotkania z ministerm Żurkiem >
Pięknie Ziobro ich strzelił :) no to wyszło jak Państwo Polskie razem kradali nas w biały dzień i wyprowadzali kasę razem z służbami Polskimi i Rosyjskimi :) teraz widzicie jak Państwo i co rządzą na samej górze nas okradało i okrada dalej :)
Tak a myslicie ze Prezesowi Maleckiemu tak latwo idzie z dociekaniem prawdy? To tytaniczna praca gdzie sady, prawo i cale to bagno co sie nazywa 3 pomagdaenkowa rzeczpospolita sluzy tylko do okradania tubylcow z majatku i godnosci przez rozne sitwy i korporacje.
Dnia 2025-09-29 o godz. 20:10 ~Anton napisał(a): > Tak a myslicie ze Prezesowi Maleckiemu tak latwo idzie z dociekaniem prawdy? To tytaniczna praca gdzie sady, prawo i cale to bagno co sie nazywa 3 pomagdaenkowa rzeczpospolita sluzy tylko do okradania tubylcow z majatku i godnosci przez rozne sitwy i korporacje.
---------- O! Tak tytanicznie pracował, że nawet nam nic nie pokazał jak dużo i co zrobił lub nie mógł. Nie spowiadał się nam - tak ze skromności. Co więcej, nawet nic nie bąknął, że wprowadza Petrola w stan upadłości - jest za skromny.
Dnia 2025-09-29 o godz. 21:00 ~Smerf napisał(a): > Dnia 2025-09-29 o godz. 20:10 ~Anton napisał(a): > > Tak a myslicie ze Prezesowi Maleckiemu tak latwo idzie z dociekaniem prawdy? To tytaniczna praca gdzie sady, prawo i cale to bagno co sie nazywa 3 pomagdaenkowa rzeczpospolita sluzy tylko do okradania tubylcow z majatku i godnosci przez rozne sitwy i korporacje. > > ---------- > O! Tak tytanicznie pracował, że nawet nam nic nie pokazał jak dużo i co zrobił lub nie mógł. > Nie spowiadał się nam - tak ze skromności. > Co więcej, nawet nic nie bąknął, że wprowadza Petrola w stan upadłości - jest za skromny. > > Może puknijcie się rebiata :-)
I tu się z Tobą zgadzam, ale pod warunkiem że to wpis ironiczny .
Trudno z całą powagą odnosić się do głupiutkich wpisów że aż boli. Inna sprawa, że ten pan RM porzucił Johnnego i wielonikowo organizuje odwrócić uwagę od siebie na Bertranda. Wiele pokazuje się takich wpisów.
dopiero się wyjaśni.. teraz będą szukac kozła ofiarnego żeby usprawiedliwić biednego Rysia aby nadal był nietykalny i mógł "uczyć" inwestowania kolejne pokolenia frajerów
Powaznie z tym paskiem polsatu? Dożyłem tych czasów gdy w polsacie tj telewizji niejakiego Solorz zak miliardera ktory cudownie zniknął Elektrim pojawia sie informacja o przekrecie na polach Kazachstanu innego miliardera ktoremu tez cudownie zniknelo kilka miliardów to chyba cos sie skonczylo a ja dalej biedny bom glupi i nadal mam akcje tych dwoch spolek na koncie!!!!!
Mozesz sie ze mna nie zgadzac, niby wolnosc slowa. Tu juz sie nic nie wydarzy przelomowego dla nas nabitych w butelke. Zlodzieje sa na wolnosci. Jesli przez nasie lat pluja nam w twarz to musza wiedziec, ze sa i beda bezkarni.
forward, przesłuchałem, nawet pewne fragmenty tego fragmentu dwa razy, śmiem twierdzic ze nie było dla Ziobry sprawy Petrola i on nawet nic nie wiedział, teraz to teatr na potrzeby komisji, ten Kraskowski o Petrolu nic nie wiedział tak myślę i mimo ze jego zadaniem zyciowym jest szukac kwitów na Giertycha i szukał gdzie mógł i np w Polnordzie (przecież przynajmniej oficjalnie Giertych z Petrolem nie ma nic wspólnego.) Czy ma ? Ziboro nie kiwnął palcemw naszej sprawie bo pewnie o niczym nie iedział. Dopiero teraz jak Giertych ma dowody bezsprzeczne (świadków i nagrania na Ziobre i wielu z szajki pisowskeij) to tzreba z Giertcya zrobić złodzieja. Ziobro i tak pojdzie siedziec jesli nie za pegasusa ( podsłuchiwanie niewinnych ludzi) to za fundusz sprawiedliwościI! I życzę Panu sprawiedliwego wyroku wydanego przez niezawisły sąd. Ale wracajac do fragmentu nagrania to Ziobro chcąc jakoklwiek ratowac siebie powiedział o Petrolinveście i służbach polskich , zagranicznych itp. Chcąc nie chąc dla nas bardzo dobrze!!! Uważam że powinniśmy przegadać temat wśród akcjonarouszy co robimy z tym faktem!!! , słuchajcie to nie powiedziała pani Jadzia z warzywnego tylko Prokurator Generalny za rządów PiS który sprawował tą funkcję njdłużej w III RP i jakim sam złodziejem by nie był to mówi to publicznie na komisji śledczej że ze spólki PETROLINVEST wyprowadzono miliard złotych (czytaj okradzino akcjonariuszy spólki Petrolinvest) i... nic. Ziobro po prostu wytarał sobie nami gebe bo nic dla nas nie zrobił.
Albert typowy zacietrzewienic . Wykorzystać sytuację a nie jeszcze robić z Ziobry wariata. Kuc żelazo póki gorące a nie stać po stronie nowków, koni, pseudoprezesów. Kim ty jesteś panie Albercie.
jak admin skasował mój post do passata to mógł tez usunąc i jego opluwanie mojej osoby... jeszcze raz powtórrze: jestem zacietzrewiony jeśli chodzi o wolne sady i prawo i sprawiedliwość czyli dokładnie odwrotnie co robiła pisowska mafia przez osiem lat i nie robie tego dla akcjonariuszy petrola tylko dla moich dzieci w mojej ojczyźnie. dla akcjonariuszy petraola i tym samym dla siebie i tak spedziłem juz kilkadziesiat godzin na klepanie na tym forum i na razie bez sensu...
Passat, działaj kolego, po to "wystawiłem" wam na forum pana Kraskowskiego bo nikt wcześniej nie wiedział o jego istnieniu... druga sprawa i drugie działaj kolego bo tez uwazam ze trzeba to wykorzystac że Ziobro powiedział o milardzie wyprowadzonym z naszej spółki. Inna sprawa że zrobił to nie po to żeby nam pomóc bo pomóc mogł przez 8 lat i nie kiwnął palcem. Ale skoro już powiedział to też uwazam że trzeba to wykorzystac wiec jeszce raz mówie działaj!!! Podałem adres do biura podawczego prokuratury krajowej wiec pisz o tym co usłyszałes na komisji od Ziobry -kuj żelazo póki gorące! ja do Ziobry juz pisałem, a on zajety niszczeniem, upolitycznianiem wymiaru sprawiedliwości i wyprowadzaniem publicznych pieniędzy w setkach milionów nie raczył mi odpowiedzieć wiec bądz tak miły i zrób to za mnie, ja do niego pisac nie mam zamiaru bo łaskawca raczył wymienić słowo Petrolinvest. a czy jestem zacietrzewieńcem, jesli chodzi o prawo i sprawiedliwość to jestem
a tak na dodatek ten Kraskowski niezależny dziennikarz lepiej sie zna na prawie niż minister Żurek, już lepiej zaąłby sie petrolem , ktoś sie z nim kontaktował???
Ziobro nie miał i nie ma szans na pokonanie "Nadzwyczajnej Kasty" sędziów, prawników takich jak Mdlejący Koń, czy broniących ich Adelbercików, więc zapomnijmy o naszej kasie. Taki mamy układ i nic tego nie wzruszy. Adalbercik i jemu podobni są tego gwarantem.
po tym twoim poście ręce mi opadły i postanowiłem już tego nie komentowac, tak jak nie komentowałem twoich poprzednich mądrości, to juz jednak za nisko dla mnie powiem nieskromnie, nie bede tez oceniał ciebie ani dywagował gwarantem czego jest twoja osoba, twoja postawa i twoje wypowiedzi na tym forum.
Ad rem, jesli twierdzisz że pan były minister i PG Ziobro (mimo że nie kiwnął palcem) teraz jest po naszej stronie i wie coś na temat wyprowadzania pieniedzy z Petrolinvestu to bardzo ciebie proszę, (a podobno jesteś duzym akcjonariuszem wiec zakłądam że tobie zależy), a wiec proszę napisz do pana Ziobry czy tez postaraj się z nim spotakac w naszej sprawie, na pewno miałbyś przysłowiowe błogosławieństwo akcjonariuszy tylko teraz kwestia czy wyprowadzili miliard ( ludzie Rysia i służby) jak sugeruje/mówi Ziobro czy to jednak Małecki wszystko shcrzanił bo wyrzucił Kazachów z Zarządu czy Z RN bo już sam nie wiem.
jeśli zaczniesz krzyczeć ze to nie rola akcjonariusza spotykac sie z notablami w celu wyjasnienia naszej sprawy to chyba jednak faktycznie bedziemy musieli zapomniec o naszej kasie bo ten układ nic nie wzruszy
a do mnistra Żurka pójdziesz jak PAM będzie starało się zorganizowac z nim spotkanie?
Polityk ma komuś pomóc? Po to pchał się do partii żeby zagarniać dla siebie. Polityk co najwyżej może ci coś obiecać przed wyborami. Tylko wtedy obiecuje i nigdy tego nie dotrzymuje. Radzę koncentrować się na Kazachstanie i prezesie spółki. Kazachowie zostali w RN. Ślepi jesteście.
> > Ad rem, jesli twierdzisz że pan były minister i PG Ziobro (mimo że nie kiwnął palcem) teraz jest po naszej stronie i wie coś na temat wyprowadzania pieniedzy z Petrolinvestu to bardzo ciebie proszę, (a podobno jesteś duzym akcjonariuszem wiec zakłądam że tobie zależy), a wiec proszę napisz do pana Ziobry czy tez postaraj się z nim spotakac w naszej sprawie, na pewno miałbyś przysłowiowe błogosławieństwo akcjonariuszy tylko teraz kwestia czy wyprowadzili miliard ( ludzie Rysia i służby) jak sugeruje/mówi Ziobro czy to jednak Małecki wszystko shcrzanił bo wyrzucił Kazachów z Zarządu czy Z RN bo już sam nie wiem. > > jeśli zaczniesz krzyczeć ze to nie rola akcjonariusza spotykac sie z notablami w celu wyjasnienia naszej sprawy to chyba jednak faktycznie bedziemy musieli zapomniec o naszej kasie bo ten układ nic nie wzruszy > > a do mnistra Żurka pójdziesz jak PAM będzie starało się zorganizowac z nim spotkanie? >
Jak zwykle zamydlasz oczy innym, aby chronić przekręty Mdlejącego Konia patronującemu Rysiowi K. przy wyprowadzaniu ze spólek kapitału akcjonariuszy. To obecna twoja opcja polityczna ukręciła łeb tym sprawom umarzając śledztwo wobec mdlejącego konika, a ty im sprzyjasz i jeszcze zapraszasz na spotkanie z żurkiem - tak jak Putin prezydenta Ukrainy na spotkanie w Moskwie. Diabelska taktyka.