Rangera na X też zdziwiony że zawiesili. Bezczelne jest takie zawieszenie bez podania przyczyny i na dodatek napewno ktoś w piątek wiedzial o tym szybciej bo z 30 gr zjechało na 25 a parę minut. Skorumpowna i cyniczna jest ta instytucja. Pamiętam taką spółkę jak krezus i ją zwiesili podjaze w święta Bożego narodzienia. Ale fakt że tam walki poszły. Miałem wtedy na rachunku chyba 1000 sztuk ich akcji i oczywiście poprostu zniknely i straciłem kasę a prezes krezusa do dzisiaj na wolnosci pławi się w luksusach. Ciekawe czy tu będzie podobnie.
Tylko w sumie jaka manipulacja by miała być wzrost kursu info o zakupie dopiero podali i poszło dalej.Jak Rafako rosło z 0.14 zł na 2 zł to to jest eleganckie w majestacie prawa.Żenada to Knf
Obstawiam że chodzi i te potezne obroty bo tyle akcji nawet w arkuszu nie było i kilka dni przed tym rajdem obrotu byly jak w warzywniku. Najgorsze jest to że nie ma żadnego oficjalnego komunikatu z przyczyną zawieszenia nawet na stronie GPW a przecież powinni podać powód. Oczywiście znajomi z knf wiedzieli w piątek i zbili kurs z 30 gr na 25 bo wiedzieli ze długo nie pochandluja. Spółka też jakoś nie spieszy się z komunikatem o co w tym chodzi. Ragnar akcje zakupił ale też oficjalnego komunikatu przekroczeniu progu nie było. Na x przyznal się że nie podobał mu się ten wzrost kursu przy przepakowywaniu akcji ale nie wiem o co mu chodzi z tym parkowaniem. Ewidentnie jakiś trup w szafie siedzi.
Dziwne. Np. Telesto kilka lat temu poszło bez powodu z kilku zł na ponad 600 i wtedy się obyło bez zawieszenia. Było więcej takich spektakularnych wzrostów bez reakcji knf
Dlatego sytuacja wydaje się bardzo dziwna tymbardziej że powód zna tylko Knf i może spółka jeżeli ja to interesuje. Drobni akcjonariusze jak zwykle dowiadują się jak jest już za późno co potwierdza tylko fakt że jestesmy traktowani jak dawcy kapitału.
KNF to łapówkarze. Swego czasu Leszek Czarnecki dostał propozycję łapówki od szefa KNF żeby w Getin Banku zatrudnił człowieka przychylnego ówczesnej władzy. Czarnecki nie przyjął łapówki i później była zemsta w postaci przymusowej restrukturyzacji Idea Banku (bez orientu, w Sylwestra) i potem Getin Banku. Straciłem na tym kilka tys. zł
Jakbyś był poważnym gościem to byś sprawdził u źródła na stronie GPW i bys zobaczyl że jest napisane ze na wniosek knf a nie robił z siebie dzieciaka na forum. No tak anonimowosc oszczędzi ci wstydu.