Minął tydzień który mógł przynieść przełamanie linii trendu spadkowego (obecnie na ok 0,2780zł) ale kilka prób zakończyło się niepowodzeniem. Doszło do niewielkiej korekty i tydzień zakończył się na poziomie 0,2700zł. Korekcyjny charakter tej niewielkiej żniżki potwierdzają spadające obroty. Utoworzona świeca z dolnym knotem również potwierdza że to korekta i nikt nie panikujhe. Poprzednie żniżki potrafiły znieść cenę w okolicę 26 gr a w piątek nie było chętnych do sprzedaży po 0,2680zł. Na tygodniowce cena doszla do SK-15. Przyszły tygodzień powinien dużo wyjasnić ja oczywiście jestem optymistą i coś tam sobie dokupiłem z Huba i Immersion Games. Polecam wykres tygodniowy HubTech: https://ibb.co/jPzWzdQ3
darujcie sobie wszystkie analizy i wykresy. Na spółce gdzie członkowie zarządu w Wielkanoc oglądają kwadratowe słońce wykres należy wydrukować i zawiesić w WC w razie czego może się przydać awaryjnie
Luj - oczywiście że jest knocik i ładna biała świeca ze wzrostem obrotów. Jutro atakujemy 28gr a jak dobrze pójdzie to może i 30gr. Jutro będzie się działo. Polecam wykres: https://imgur.com/a/jwGXw9z
Ja zakładałem zamknięcie poprzedniego miesiąca na 0.3 i zamknięcie września na obronie tego poziomu co się nie sprawdziło przez wyczerpanie popytu ale teraz patrząc na wysokość dzisiejszej świecy i na to, że popyt jeszcze woli czekać (skoro można kupić taniej) na tą chwilę wykres tygodniowy wygląda mi na rysujące się doji. Zobaczymy czy w najbliższych dniach będą brać z prawej czy po prostu zapełni się trochę bardziej arkusz na kupno
Dnia 2025-09-28 o godz. 13:26 rcicho napisał(a): > Minął tydzień który mógł przynieść przełamanie linii trendu spadkowego (obecnie na ok 0,2780zł) ale kilka prób zakończyło się niepowodzeniem. Doszło do niewielkiej korekty i tydzień zakończył się na poziomie 0,2700zł. Korekcyjny charakter tej niewielkiej żniżki potwierdzają spadające obroty. Utoworzona świeca z dolnym knotem również potwierdza że to korekta i nikt nie panikujhe. Poprzednie żniżki potrafiły znieść cenę w okolicę 26 gr a w piątek nie było chętnych do sprzedaży po 0,2680zł. Na tygodniowce cena doszla do SK-15. Przyszły tydzień powinien dużo wyjasnić ja oczywiście jestem optymistą i coś tam sobie dokupiłem z Huba i Immersion Games. Polecam wykres tygodniowy HubTech: https://ibb.co/jPzWzdQ3
rcicho, to nie przyszły tydzień miał coś wyjaśnić. Ten emitent został wyjaśniony i potraktowany przez rynek już dawno, za swoje "rzetelne praktyki akcyjne oraz informacyjne"
Dnia 2025-10-18 o godz. 20:10 rcicho napisał(a): > Ten tydzień nic nie wyjaśnił i tyle. Giełda i kursy zawsze kreślą swoje scenariusze i gdzieś mają opinie inwestorów.
rcicho, stajesz się nielogiczny i niekonsekwentny w tym co prezentujesz. Oparłem się na twojej własnej wypowiedzi, którą zanegowałeś. Po drugie "giełda i kursy" - kto je kształtuje twoim zdaniem jeśli nie inwestorzy ?
Ps. popiszemy tu jeszcze z miesiąc, może dwa półki ci starczy cierpliwości do tej spółeczki i rozum ci wróci, czego życzę.
Faktycznie za miesiąc - dwa możesz już nie mieć po co pisać Panie Maliniak. Pozostając w temacie interwału tygodniowego widać, że mielą papier coraz wężej, na przykład na wstęgach Bollingera widać zwężenie poniżej 3gr (BBW = 0.1) oraz mamy z połowy września tygodniową świeczkę wzrostową na większym wolumenie (1.6 mln) której wciąż nie zanegowano. Brakuje jedynie wybicia sufitu do kompletu. Takie coś się spotyka przed długoterminowym trendem wzrostowym. Potwierdzenia wolumenem nie było na przykład rok temu w okolicach listopada (BBW spadło do 0.13) i zamiast ruszyć z 33 gr kurs zszedł trwale poniżej tego poziomu. Biorąc pod uwagę co się dzieje na NCIndex w tym roku oraz co się dzieje z wynikami Hubtecha, raczej to wybicie sufitu się pojawi w najbliższym czasie lub konsolidacja na jakiś czas przesunie się w inne poziomy cenowe.
Dnia 2025-10-20 o godz. 21:50 ~Grażyna napisał(a): > A ta muzyczka to co ma oznaczać? > Serenada dla Maliny?
Pewnie tak. A niedługo to może bardziej stosownym utworem dla maliny będzie "Etiuda rewolucyjna" Fryderyka Chopina (przy okazji konkursu chopinowskiego). Chociaż kto wie, czy nawet nie będzie lepszy "Marsz żałobny" :-)