• Polimex Autor: ~Mariusz82 [77.65.157.*]
    Pamiętacie jak pisałeś o korekcie? To teraz powiem Wam, że dobre informacje coraz bliżej i ruszamy w kierunku 7.80
  • Re: Polimex Autor: ~kkk1111 [91.150.206.*]
    Akcje Polimex Mostostal Po trudnym roku 2024, spółka zademonstrowała imponującą zdolność do odnowy, publikując rekordowe wyniki finansowe za pierwszy kwartał 2025, co zostało pozytywnie zinterpretowane przez rynek. Kluczowym impulsem dla przyszłości jest także wskazanie Polimexu jako jednej z polskich firm mających uczestniczyć w budowie pierwszej elektrowni jądrowej
    Zalety
    • ✅Udział w strategicznym projekcie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej.
    • ✅Stabilny portfel zamówień o wartości 7,4 mld PLN zabezpiecza przyszłe przychody.
    • ✅Rekordowe wyniki za I kw. 2025 potwierdzają dynamiczne odbicie rentowności.
    • ✅Kluczowa rola w krajowej transformacji energetycznej i modernizacji przemysłu.
    ✅Silne wsparcie strategicznych akcjonariuszy z państwowego sektora energetycznego.
    te optymistyczne informacje sa wyjęte z całości tekstu ,ale ogólnie świadczy to o dużej szansie na duże wzrosty
  • Re: Polimex Autor: ~Oio [37.109.175.*]
    Brak informacji o jednym czyli o RFK sp.zoo.,schronach i ogólnie zbrojeniowce. Bo szczegółów wciąż brak ale już pojawiają się jak to z 25.09
  • Re: Polimex Autor: ~Ja [213.134.175.*]
    A co było 25.09? Bo nie kojarzę
  • Re: Polimex Autor: ~Oio [37.109.175.*]
    Zajrzyj na PGZ na facebooku. Tam opisali.
  • Re: Polimex Autor: ~Vip [46.205.204.*]
    Trochę się rozpisałeś ale ja nadal twierdzę iż wielkie wzrosty już się nie przydażą .Conajmniej na kilku spółkach już były konkretne świece ... i tyle.Wiem że chcielibyście usłyszeć coś innego ....ces't la vie .
  • Re: Polimex Autor: ~Ja [213.134.175.*]
    Dlaczego nie będzie skoro są nowe kontrakty?
  • Re: Polimex Autor: ~Laweta [89.64.2.*]
    Wszystko zależy od następnych wyników, możemy mieć boczniaka przez parę kwartałów albo lekkie spadki i jeśli faktycznie będą kontrakty realizowane spore to wycena pójdzie do góry, na 20pln bym tu nie liczył spółka jest moja dywersyfikacja na sektor budowlany, energetyczny i obronny w jednym. Wystarczy, że będzie te 15% rocznie rosnąć i będę szczęśliwy
  • Re: Polimex Autor: ~on [95.49.56.*]
    Tylko jedno.
    Od "Vipa" tu nic nie zależy.
  • Re: Polimex Autor: ~dziejesię [83.23.80.*]
    PXM - RFK - obronność - dokapitalizowanie przez ARP - Bumar.

"....Jak wynika z informacji Bumaru-Łabędy, w czwartek odbyło się tam spotkanie inauguracyjne (tzw. kick-off meeting) poświęcone realizacji umowy wykonawczej nr 2, zawartej 1 sierpnia 2025 r., na dostawy i produkcję czołgów K2GF/K2PL. ...."
  • Re: Polimex Autor: ~khrys [84.104.22.*]
    Odkopałem ten artykuł. Oto jego fragment : "W wydarzeniu uczestniczyli przedstawiciele agencji ubrojenia, dowodztwa generalnego rodzajow sil zbrojnych, Hyundai rotem company, pgz, zakladow bumar-labedy oraz spolek z grupy pgz. widzisz gdzies polimex ?
  • Re: Polimex Autor: ~Oio [37.109.172.*]
    Mógłbyś odkopać co na ten temat mówili I mówią Bałczun, Babuska czy Lenartowicz.Bylbym wdzięczny.
    Wszystko idzie zgodnie z tym co oni mówili.Ale odkop i wklej .
  • Re: Polimex Autor: ~dziejesię [83.23.93.*]
    Dnia 2025-09-28 o godz. 19:44 ~khrys napisał(a):
    > ...... pgz, zakladow bumar-labedy oraz spolek z grupy pgz. widzisz gdzies polimex ?
    --------------------
    Jeśli nie masz wiedzy o PXM i RFK Sp. zo.o. to sobie poczytaj:

https://www.gov.pl/web/aktywa-panstwowe/strategiczne-porozumienie-w-sprawie-majatku-rafako-sa-podpisane
    https://www.polimex-mostostal.pl/sites/default/files/attachments/2025-08/Wyniki%20GK%20PxM_IH2025_25_08_2025.pdf
    https://plusydlabiznesu.pl/aktualnosci/7874/nowa-spolka-rfk-rozpoczyna-dzialalnosc-na-terenie-rafako

Wystarczy jak sobie wpiszesz w przeglądarkę: PXM RFK Bumar Łabędy i będziesz wszystko widział i wiedział.
  • Re: Polimex Autor: ~Oio [78.88.82.*]
    Ale on to wie. Dlatego nie wkleił tego co Ty wkleiłeś. Szuka naiwnych.
  • Re: Polimex Autor: ~Gpr [89.234.247.*]
    Co będziesz buraków tłumaczył albo burak albo udaje głupiego
[x]
POLIMEXMS -0,89% 7,83 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.