Cześć, wygląda na to że za ok 1-1,5 roku Polimex może latać po ok 20 zł. Oczywiście po spełnieniu się przesłanek prowadzących do tego poziomu - a na to wygląda że jest duże prawdopodobieństwo że się one spełnią. Co o takim scenariuszu sądzicie? Zapraszam do wymiany poglądów - tylko proszę bez trollowania i innego naganiania. Mój post to próba na tym forum wywołania w miarę normalnej dyskusji.Nie wiem jak będzie ale może forum wydoroślało i wyczuje troli co odpowiednio zostanie skomentowane. Pozdrawiam - posiadacz 50 tys sztuk żeby nie było że jakiś dziwny nieposiadacz akcji pisze i prowokuje.
Cit o za przesłanki prowadzące do tego poziomu? Bo mi wyszło że za dwa lata to będzie ok 35-40zł. 77mln zysku w pierwszym półroczu tyle samo w drugim to już ma 0.6 zł na akcję przy cz 20 to 12zl. Podwoją zyski, powiększa marże i będzie 40zł
inteligentni dwaj inwestorzy pojawili się na tym forum - no aż trudno uwierzyć że jeszcze są tacy którzy liczyć potrafią w tych nagich czasach,38-40 termin ? do dwóch lat
Ja przyrownuje na razie nasz Polimex do Mirbud i wychodzi mi ze na luzie mamy 100% do odrobienia jeszcze, a moze ponad 200% . Takze na spokojnie czekam na dwie cyfry . Pozdrawiam niecierpliwych
Chcesz normalnej dyskusji a piszesz o czymś co ma być za 1,5 roku to chyba raczej chcesz pomarzyć ile będę warte te Twoje kwity i co za to kupisz. Nikt tego nie wie nawet ten który zgarnął tu cały Free float. Ja nie wiem co będzie jutro. Na pewno to wzrosty na polim są pierońsko szybkie a spadki długie i męczące. Jak sternik zabrał tyle ile potrzebował to polecimy w zakres 8-9,5 a nastepnie 17-20 i kolejno wyżej. Nie będą to lata czy miesiące tylko tygodnie. Możliwe są spadki ale jest to mniej prawdopodobne ponieważ jesli nie zabrał ile chciał na tamtych poziomach nie było już co zbierać albo na trzymaniu kursu tracił papier. Jak ma co chce to lecimy a jak nie ma to troche pobuja i dalej w górę. Więc jak górale z Wzgórz Golan czegoś nie odwina to bedziemy leciec hiperbola w górę.
Dzisiaj o 13 w Katowicach,Minister Obrony poinfor że PGZ cały tydzień toczyła rozmowy wykonawcze o polonizacji czołgów K2,tzn transfery technologii ,budowanie naprawianie i modernizacja a w istocie budowanie potencjału zbrojeniowego.To Śląsk,Zagłębie gdzie tworzymy nowy przemysł zbrojeniowy ,jest Kasa 43.7 mld euro