Pisałem że będę sprzedawał w przedziale 155-160 i trzymam się tego założenia.
Możliwe że zmodyfikuje ten plan o 7% wyżej czyli 165 będzie górna granica .
Ale wszystko zależy od tego jak miedz będzie trzymała wsparcia .
dzięki za filmik ,piszesz że kasa w kieszeni to dobre rozwiązanie niby tak ale chyba nie teraz ,ponieważ tak zastanowić się na spokojnie jest czas na surowce i warto ryzykować na znacznie wyższe poziomy ,zastanawiam się czy wejść ale odkupić drożej od sprzedaży to trochę głupie posunięcie ,chociaż tego nikt nie wie ,jakie jest twoje zdanie ? wejść teraz za połowę i przy ewentualnych spadkach dokupić czy byś czekał na korektę ,oczywiście rozmawiamy na luźno bez zobowiązań.
To nie jest porada inwestycyjna, ale jak bedą spadki poniżej ostatnich wsparć to będę wchodził z myślą że zamrożę kapitał na kolejny 1 rok jeśli plan nie wyjdzie. Już mialem taką sytuacje w KGHM że zanim mialem zysk na poziome 50% przez ponad rok byłem w plecy i kumulowałem na niższych poziomach.
miedz jest po sporej korekcie po ostatnich wzrostach z 10500 na 10170 spadło do silnego wsparcia ,powinno zacząć odbijać a kghm wiele nie spadł ,może to swiadczyć o silnym trendzie wzrostowym.
Dnia 2025-09-27 o godz. 14:58 ~marek napisał(a): > miedz jest po sporej korekcie po ostatnich wzrostach z 10500 na 10170 spadło do silnego wsparcia ,powinno zacząć odbijać a kghm wiele nie spadł ,może to swiadczyć o silnym trendzie wzrostowym.
>>>> szczyt miedzi to 10475 teraz mamy 10155 to wsparcie z 26.03.25 , 15-16.09, i osiągnęliśmy połowę świecy wzrostowej z 24.09 czyli teraz tylko kwestia informacji z rynku tj. bedą dobre idziemy w górę bedą złe - to pokaże na ile zalana kopalnia jest realnym czynnikiem zagrażającym podażą miedzi.. SUBIEKTYWNIE ps. czyli nic z tego nie wychodzi konkretnego :) jak zawsze trzeba zaufać intuicji i swojej własnej spekulacji.
tak myślę że jak miedz się osłabi to 140-145 jest możliwe ale wszystko zależy od sytuacji geopolitycznej i gospodarki. nie wykluczam że może nie być odreagowania na poziomy powyżej, choć to mniej prawdopodobne CHYBA ... Plan 2) jak przypomnę sobie ten dzień z 7% wzrostem to zupełnie mnie zaskoczył wiec nie będę się wymądrzał, raczej nie sprzedam żeby zrobić swinga
wydaje mi się że ostatni spadek do 148 to był całkowity dołek ,później długo trzymał na 149 trwała akumulacja i w poszło w górę gdyby miało spaść do tych 145 czy nawet trochę niżej to by spadło właśnie w tym dniu no cóż na giełdzie podstawa to chłodne oko a mnie cykoria zjadła od poniedziałku pewnie na kghm góra, miedz jest po korekcie jeżeli tak będzie to pójdzie pewnie znacznie wyżej.
pomimo tego że jak jestem wciąż byczo nastawiony na kghm to naprawdę nie obstawiał bym tylko optymistycznego planu na podstawie tego ostatniego 7% wzrostu. Czy jesteśmy w super cyklu surowców to się okaże jak zawsze po wzrostach :) narazie mamy tylko jedną sesję z niezłym wzrostem i obrotem ale pamietam takie sesje w zeszłym roku przy poziomach 140 ... gdzie korekta była naprawdę mocna i uśredniałem nawet przy 100 zł.