mi od 21 roku opada, dalej od sierpnia - września 22 i ostatni opad szczęki 24r kwiecień , opaść nie potrafi. Ale wolę takie "newsy" niż ciągłe nawalanie się - "racja jest moja i tylko mojsza"
No i o tym pisze ć/w/o/k/u . Sprawdź od kiedy jestem, jest tu parę osób które wiedzą, ale nie klikają coby takie pustaki się nie uzewnętrzniały. IT ? , czy mam rację ?
Ojjj
Stawiam tak: raport kwartalny niewiele na plus, zwza się rozpocznie i ogłoszą przerwę, zysk za 2024 na stratę z lat ubiegłych, wyrok chf już dawno w cenie, fuzja zapomnij, itd
Z majaków trolla wynika, że golas nie ma pojęcia o spółce, o jej finansach, zależnościach i konsekwencjach zdarzeń, które nastąpią, niektóre w najbliższej przyszłości.
Brednie troli spadziowych.
Przychody całkowite wzrost o 70% do 17,5 mln zł
Przychody ze sprzedaży wzrost o ponad 110 % do prawie 13 mln zł
+ optymalizacja podatkowa aby nie płacić podatku dochodowego (- 10 mln zł przepł.pien. + zawyżone koszty)
Wartość księgowa praktycznie bez zmian.
A gołe trole spadziowe jak zwykle wyją i mają nadzieję, że ktoś da się na to nabrać.
Nie każdy trolu, oj nie każdy.
ty i tobie podobne trole spadziowe nie potrafią czytać, czytać ze zrozumieniem!
Głupi nawet (w przeciwieństwie do ciebie goły trolu spadziowy) zrozumie co oznacza: Wzrost przychodów ,o ponad 7 mln zł do 17,5 mln zł oraz ...rzekomej przy tym stracie 2,3 mln zł. Takie cuda to tylko w księgowości (optymalizacji podatkowej).
Wystarczy jednak rzut oka na 'przepływy pieniężne': - 10 mln w tym półroczu przy + 14 mln w zeszłorocznym półroczu i wszystko jasne.
O 'cudownym' (i rzekomym) wzroście kosztów o prawie 8 mln (ciekawe jakich:)) tylko wspomnę.
Ale po co ja to piszę... gołe trole spadziowe i tak tego nie pojmą i nie kumają mimo, że wszystko jest czarne na białym.
I wystarczy zobaczyć sobie wyniki Wise Energy:
Przepływy pieniężne : + 10 mln zł. (prawie dokładnie te - 10 mln zł w W.F.)
Od razu widać, gdzie powędrowało te 10 mln zł (z WF do WE), bo tam poważny spadek przychodów...
Te 10 mln wrócą do WF, wrócą być może nawet już w 3Q'25.
Zagadka rozwiązana: Widać gdzie powędrowało 10 mln zł z WF do WE ( tam poważny spadek przychodów, bez tych 10 mln raport wyglądałby inaczej.)