• To wszystko już było Autor: ~SIP [37.31.14.*]
    Nie ma co płakać, ten etap.za nami. Liczy się tylko przyszłość a ona w dalszym ciągu świetlana przed nami. Pamiętajcie sprzedaje się fakty a kupuje plotki.
  • Re: To wszystko już było Autor: ~Jurgen [31.0.83.*]
    Absolutnie nie jest świetlana. Zadłużenie wzrosło gigantycznie, zyskownosc spada dramatycznie, koszty rosną lawinowo.
  • Re: To wszystko już było Autor: ~Verso [31.183.172.*]
    Co ty bierzesz? Bzdury piszesz licząc na straszenie naiwnych leszczy
  • Re: To wszystko już było Autor: michal55 [46.205.204.*]
    Też bym nie powiedział, że świetlana. Zysk za 2 kwartał rok do roku spadł dramatycznie z 58 mln do ok 30 mln. Na pocieszenie to, ze sytuacja geopolityczna była jaka była, a Rainbow w ciagu ostatniego miesiąca stracił już 20% więc myślę że z tego raportu już jest w cenie. Ale cieszyć się nie ma z czego, jutro dalsze spadki, pytanie jak duże.
  • Re: To wszystko już było Autor: ~otho [94.232.156.*]
    No tak, zysk spadł "dramatycznie" o 12%. To jest raport półroczny i bardziej interesujące są przychody, które wzrosły o 10%. Zyski na tym etapie są jedynie zapisem księgowym, od którego realne są tylko podatki:) Inwestycje w Rumunii, wzrost wartości aktywów i co za tym idzie wzrost wartości księgowej akcji to dobry prognostyk. Natomiast kredyty, jak się inwestuje, są czasem niezbedne, a to też kosztuje
  • Re: To wszystko już było Autor: michal55 [46.205.204.*]
    Ty piszesz o całym półroczu ja o 2 kwartale rdr. Półroczne nie spadły dramatycznie, ale wyraźnie, natomiast sam drugi kwartał już dramatycznie bo o połowę. Sam pisałem że spodziewam się słabszego 2 kwartału niż rok temu, ale celowałem pomiędzy 40 mln a 50 mln . A jest 31 mln.
  • Re: To wszystko już było Autor: ~otho [94.232.156.*]
    W sierpniu była finalizowana Rumunia to zapewne ma wpływ na zysk w II kwartale, ale nie tylko bo w tym artykule był cytowany prezes który mówił o rosnących kosztach i spadku marży:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Rainbow-Tours-ma-bardzo-dobry-rok-planuje-inwestycje-w-Rumunii-wywiad-8999106.html
    Mówił też o dobrym III kwartale :) Na to liczę
  • Re: To wszystko już było Autor: ~SIP [37.31.14.*]
    Kilka dni temu pisałem natym forum że jestem "zmęczony" tym wyczekiwaniem na wzrosty /jestem tu już 2 lata/ no bo to jedna z najlepszych sp. na giełdzie, wysokie rekomendacje a co za tym idzie duże oczekiwania. Pisałem ze zamierzam wyjść z tej sp. ale jednocześnie zdarzało się tak że po wyjściu akcje zaczęły rosnąć. Ktoś nawet napisał " no to wyjdź a będzie może rosło". Zdecydowałem że nie wychodzę a dzisiaj dokupiłem spory pakiet. Jestem pewien że po dzisiejszych spadkach sp. wróci do wzrostów ponieważ to co złe zostało za nami . Teraz liczy się już tylko III kw a on będzie dobry i jak zawsze koniec roku to tylko wzrosty w to wierzę. Pozdrawiam optymistów.
[x]
RAINBOW -5,15% 119,80 2025-09-29 17:00:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.