Ja w spółkę wierzę od dawna... pozycję wprawdzie odchudziłem jakiś czas temu... ale to tylko z powodów zbyt słabej dywersyfikacji portfela... to co zostało będzie pod dywidendy na lata... Pozdrawiam.
Nie no to jasne, że sprzedałeś część akcji tylko dlatego żeby zdywersyfikować portfel. Przecież nie dla tego, że spółka naraża inwestorów na straty i jest to koń trojański inwestorskich portfeli. Spadło o 80% w dół, a teraz otwieranie szampana bo urosło o 5%. Sekta "spadło to okazja do kupma - lubi to"
Może OT Logistics by pomyślał na mniejszą skalę o tym przy nabrzeżu Czeskim , Stanów zjednoczonych...
Mówi się po cichu o Nowej alternatywnej trasie Jedwabnego Szlaku z Chin przez Rosje , Białoruś do Polski. Po zamknięciu granicy z Bialorusią, Chiny myślą o trasie Chiny , Rosja przeładunek i przez Bałytyk do Polskich portów.
Mniej pośredników na trasie , mnie problemów, mniej opłat itd... większy zysk
Bardziej bym obstawiał, że trwają rozważania nad koncepcją Jedwabnego Szlaku Chiny-Rosja i dalej śladami Nord Stream. Do polskich portów trafiała by jedynie boczna ścieżka. Inna sprawa, że dotychczasowy szlak lądowy jest tańszy.