A może ci którzy kupowali po 7.80 zł i po 11 zł chcą się pozbyć akcji? Dużo spółek o mocnych fundamentach sporo urosło nawet w ciągu ostatnich tygodni i będzie nadal rosła mając w akcjonariacie fundusze i inwestorów finansowych krajowych i zagranicznych. Na przykład na KGHM nie masz problemu ze sprzedażą i kupnem akcji. A tutaj możesz spekulować ile chcesz. Na kupnie nagle pojawiło się kilka k a wcześniej nie było tyle. Ale teraz można napisać, że był niezaspokojony popyt.
Napisz o tych co wiszą kilka lat powyżej 200na hakach na KGHM i tych co chcieliby zejść z haków powyżej 90 na XTB. Ci co są na ReadGene wiedzą po co są. Spółka jest na zupełnie innym etapie tak jak onegdaj Synektik którego oddałeś po 20 a teraz naganiasz powyżej 200. Tacy jak ty wejdą tutaj powyżej 50 jak spółka zacznie mieć powtarzalne zyski z onkopierwiastkow z miliona pacjentów rocznie. Powiedzmy że z takiego badania zostanie w spółce około 20-30 zł per capita co da 20-30 mln zysków i niech tylko połowa zostanie na dywidendę więc ci to teraz zbiorą po 6-8 dostaną być może 1zl za jakiś czas ? A jak będzie to już niech każdy sobie sam oceni i podejmie ryzyko inwestycyjne. Do każdego pociągu wsiada się najlepiej na początku podróży, która tutaj dopiero sie zaczyna.
Na początku podróży? To samo czytałem w 2010 roku kiedy kurs wynosił 10 zł. A w 2023 r. kurs nie szedł na 30 zł według twojego AT? Wspomniałeś w jednym ze wcześniejszych postów, że kupowałeś ode mnie akcje RDG po 2 zł. Pod jakim wtedy pisałeś nickiem , wielonikowcu? Kwinto, ucho_od_sledzia, kramer, szkoda, wariatkowo, krashan, zuckerman, kapitan_z_haka czy pod innym?
Zanim coś napiszesz, radzę poczytać kodeks cywilny, no chyba że stać cię na odszkodowania. Jeśli tam nie byłeś, lepiej milcz. Ja tam robię badania od kilku lat i mogę tylko pogratulować wyposażenia i zespołu. Te akcje do 7,2 też wam zabiorę na początku października, więc spokojnie nie denerwujcie się. Synektika czyściłem do 20 potem od 180 sprzedawałem 50 % pakietu, teraz czekam na kardioznacznik.
Dlaczego tylko do 7.20 zł? Wyżej nie warto? Przecież niedawno były wykupione do 7.50 zł. A na wątku Synektik-a pod jakim pisałeś nickiem, jeśli to nie wiedza tajemna? Kramer?
Masz kilka kilo (lub jak wolisz kg) akcji do 7.20 zł. Miałeś zebrać na początku października. Tak samo działałeś na Synektik? Do roboty. Kupuj przecież do 7.20 zł/akcja to tanio dla ciebie. Ostatnia transakcja to 50 akcji- godzina 16.32 a przed ostatnia to 55 akcji o godz. 10.11 Na sprzedaży zostały jeszcze 342 akcje po po 6.32 zł a kurs zamknięcia to również 6.32 zł. Za drogo? Inny powód jeśli to nie jest tajemnicą?
Taa kramer. Ja kupiłem a nie ty kłamczuszku. Zawsze meldujesz po sesji albo po kilku dniach. Napisz, że fundy zbierają ale ty je uprzedziłeś. Za ponad 7 zł i powyżej 10 zł tez je wyprzedziłeś w kupowaniu? Pisałeś wcześniej, że do 7.5 zł wszystko wykupione. Dlaczego nie zebrałeś całego free float dzisiaj?
Coś takiego Ty kupujesz akcje które sprzedałeś po 2 zł ? No niemożliwe. Tego jeszcze nie grali, ale niech Ci będzie. Zawsze lepiej je kupić po 5,6-6,2-6,6 -7,2 niż potem po 20. Nie martw się, w październiku przyjdę po większe zakupy. Na Synektiku podobnie wybierali papier do 20, liczyło się każde tysiąc sztuk, które dziś jest warte ok 250 tysięcy, ale na to potrzeba było poczekać kilka ładnych lat. Mimo wszystko nie spodziewałem się że lubisz akcje na które plujesz. Ostatecznie i tak jesteś tutaj pożytecznym .....
Taa. Kramer skupuje wszystko jak leci do 7.20 zł. Obiecał przecież, że tak zrobi na początku października. Czy cena doszła już do 7.20 zł? Ma ktoś bieżące notowania a nie jakiś z gry giełdowej czy jeszcze inne?
KRAMER. NA POCZĄTKU PAŹDZIERNIKA MIAŁEŚ ZEBRAĆ AKCJE DO 7.20 ZŁ. MASZ TAK NA OKO OKOŁO 20 K (LUB JAK WOLISZ OKOŁO 20 KG) AKCJI. DOBRZE, ŻE KTOS INNY CIĘ NIE UPRZEDZIŁ.