Dnia 2025-09-25 o godz. 18:17 ~Nowy napisał(a): > Ciężko ciężko do 1 zł bd ciężko dociągnąć a gdzie tu do 2 zł nie ten rok na pewno
Na pewno?
Bo rok temu o tej porze było tu 2zł. i to bez większego powodu. Myślę, że powoli rusza coś co jest nieuniknione. Ja to widzę tak(to tylko moja wizja-może być w ogóle niezgodna z rzeczywistością): IDH dostanie zlecenie budowy linii produkcyjnej diabetomatu, która zostanie sfinansowana z pieniędzy inwestorów, a pieniądze z diabetomatu i pieniądze z wynagrodzenia wykonawcy i tak obrócą do NTC. I tak grupa kapitałowa samodzielnie obróci fajnymi pieniędzmi, które w krótkim czasie zaczną przynosić kokosy ze sprzedaży urządzenia.
Dnia 2025-09-26 o godz. 10:03 ~Kobisław napisał(a): > Dnia 2025-09-25 o godz. 18:17 ~Nowy napisał(a): > > Ciężko ciężko do 1 zł bd ciężko dociągnąć a gdzie tu do 2 zł nie ten rok na pewno > > Na pewno? > > Bo rok temu o tej porze było tu 2zł. i to bez większego powodu. Myślę, że powoli rusza coś co jest nieuniknione. Ja to widzę tak(to tylko moja wizja-może być w ogóle niezgodna z rzeczywistością): > IDH dostanie zlecenie budowy linii produkcyjnej diabetomatu, która zostanie sfinansowana z pieniędzy inwestorów, a pieniądze z diabetomatu i pieniądze z wynagrodzenia wykonawcy i tak obrócą do NTC. I tak grupa kapitałowa samodzielnie obróci fajnymi pieniędzmi, które w krótkim czasie zaczną przynosić kokosy ze sprzedaży urządzenia. >
O Jezu, jakie bzdury piszesz. IDH na pewno nie będzie budować linii produkcyjnych do Diabetomatu. Zamówią je u wyspecjalizowanego wykonawcy płytek i montażu, a nie będą tworzyć wszystkiego od podstaw
Dnia 2025-09-26 o godz. 16:53 ~Ktos napisał(a): > Dnia 2025-09-26 o godz. 10:03 ~Kobisław napisał(a): > > Dnia 2025-09-25 o godz. 18:17 ~Nowy napisał(a): > > > Ciężko ciężko do 1 zł bd ciężko dociągnąć a gdzie tu do 2 zł nie ten rok na pewno > > > > Na pewno? > > > > Bo rok temu o tej porze było tu 2zł. i to bez większego powodu. Myślę, że powoli rusza coś co jest nieuniknione. Ja to widzę tak(to tylko moja wizja-może być w ogóle niezgodna z rzeczywistością): > > IDH dostanie zlecenie budowy linii produkcyjnej diabetomatu, która zostanie sfinansowana z pieniędzy inwestorów, a pieniądze z diabetomatu i pieniądze z wynagrodzenia wykonawcy i tak obrócą do NTC. I tak grupa kapitałowa samodzielnie obróci fajnymi pieniędzmi, które w krótkim czasie zaczną przynosić kokosy ze sprzedaży urządzenia. > > > > O Jezu, jakie bzdury piszesz. IDH na pewno nie będzie budować linii produkcyjnych do Diabetomatu. Zamówią je u wyspecjalizowanego wykonawcy płytek i montażu, a nie będą tworzyć wszystkiego od podstaw
Ogólnie rzecz biorąc, są to firmy typu EMS (Electronics Manufacturing Services), które mają już własną produkcję, doświadczenie oraz kontrolę jakości zgodną z odpowiednimi normami, w tym doświadczenie w pracy z urządzeniami medycznymi. Nie będą stawiać linii od zera, bo nie ma to sensu
> O Jezu, jakie bzdury piszesz. IDH na pewno nie będzie budować linii produkcyjnych do Diabetomatu. Zamówią je u wyspecjalizowanego wykonawcy płytek i montażu, a nie będą tworzyć wszystkiego od podstaw
Oczywiście na pewno masz rację, ja z branży budowlanej więc się nie znam. I sam też nigdy takich rzeczy nie robiłem :D Cierpliwości, pozdrawiam serdecznie.
P.S. Gdzie według was będzie najrozsądniej produkować taki produkt? Chodzi mi o kraj produkcji. Aha i jakieś programy na środki z KPO może są? O kurcze, są!