może TSG powinno pomyśleć o dywersyfikacji ukierunkowanej na drony/zbrojeniówka,
Bardzo pomogło to Klabater, myślę że pracuje tam bardzo dużo zdolnych ludzi… którym może spodobałoby się robienie czegoś nowego a nie tylko klepanie tego samego kodu w kółko…
Ryzykowne… ale może ruszyło by to tego gniota, niestety obecna strategia spółki przynosi mizerne efekty… ruch radykalny ale może zamiast wyrzucać pieniądze w błoto, w postaci bezsensownej dywidendy, mogli by w coś zainwestować co realnie odbiłoby się na wartości spółki…
Prawda jest taka że Ci którzy kupili akcje po 200-300zeta będą czekać latami/dekadami aż dywidenda wyrówna straty… o ile nie poleci ten papier na dno
Oczywiście że tak!!! Zbrojeniówka to żyła złota na lata!!! Tylko ja zawsze TSG obudzi się jak już wszyscy zajmą miejsca a ten gniot będzie się tu kisił!
Ja sam kupiłem (na szczęście nie jakoś dużo) po 200+ i do dzisiaj żałuję!!!
Zarząd zamiast robić buyback żeby chociaż trochę zrekompensować straty wartości i przyciągnąc inwestorów to wypłacą dywidendę która nic nie daje oprócz tego że napycha kasę właścicielom spółki … ech szkoda gadać
Nie wiem czy tonerach w dobrą stronę ale generalnie każda zmiana daje jakiś impuls. Wiem że nie można porównać jabłek do gruszek ale weźmy takie CCC, spółka nie wypłaca dywidendy a przychody ok są ale ogólnie bez szalu… rynek nie wycenia realnej wartości a perspektywę rozwoju… a tutaj perspektyw brak nie mają żadnego pomysłu na siebie i stąd taka cena, o tej spółce się nie mówi i mało co istnieje w mediach… myślę że niestety zostaniemy w tym przedziale cenowym bardzo długo. Mam tylkonnadzieje że nie będzie gorzej
Dokładnie! Spółka powinna zostać solidnie dokapitalizowana i zacząć rozwijać różne gałęzie, zbrojenia- czemu nie! Jak zaczną rosnąć to w najlepszym wypadku ktoś ich połknie po dobrej cenie…. W najgorszym wiadomo