• Aneksy na minusie Autor: ~Marcoss [78.30.104.*]
    Dlaczego spada? Bo podpisane aneksy z Orlenem zakładają stratę na robotach budowlano-montażowych:
    "Wynagrodzenie dodatkowe o jakim mowa powyżej jest wynagrodzeniem szacunkowym maksymalnym, które będzie rozliczone powykonawczo po wykonaniu robót dodatkowych i nie podlega indeksacji w oparciu o wskaźnik cen produkcji budowlano-montażowej publikowany przez Główny Urząd Statystyczny".
    Marże na projektach są rzędu 6-8%. Więc brak indeksacji przez dwa lata spowoduje, że te roboty będą wykonane na grubej stracie.
  • Re: Aneksy na minusie Autor: ~daro_1 [193.56.192.*]
    Widać że jesteś expertem od takich transakcji :). Nie mówiąc już o tym jak dokładnie wiesz jaką marżę ma PXM. Niesamowite.
  • Re: Aneksy na minusie Autor: ~Marcoss [78.30.104.*]
    To nie jest wiedza tajemna, tylko dane z publikowanych raportów. Jak tylko poszło ESPI z aneksami, to wiedziałem, że będzie podbitka na fali entuzjazmu, a potem jak się każdy wczyta w treść (zwłaszcza brak indeksacji), to czeka nas osuwanie się kursu - do jakiej granicy? Tego nie wiem, ale możliwe, że nawet poniżej 6 PLN. Ja na fali podbitki 7,60-7,65 wyrzuciłem swoje 80k akcji zakupione naprawdę dawno i średniej nie miałem 2-3 zł, ale znacznie wyżej. Ważne że na plusie i głowa spokojna.
  • Re: Aneksy na minusie Autor: ~INWESTOR [77.65.97.*]
    Uwazaj , zebys sie nie osunal razem z kursem.
  • Re: Aneksy na minusie Autor: ~Gpr [89.234.247.*]
    Wszystko odbijemy jednym strzałem dobre info i mamy 9 z przodu
  • Re: Aneksy na minusie Autor: ~Polimex [2.100.91.*]
    Straszących płatnych nagonöw na spadki jest tutaj pełno:). Mądrzy i tak wiedzą jaki jest kierunek. Północ.
[x]
POLIMEXMS 3,11% 6,29 2025-11-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.