Ciekawe, że Stars wprowadza produkty do pielęgnacji włosów. Dwie spółki będą skupiły się na tym samym. Może OB skupi się bardziej na rynkach zagranicznych. Ciekawe, jakie mają plany, mogli by w końcu zrobić jakiś webinar albo przedstawić strategię.
Nie liczyłbym na zarząd. Mogli już wielokrotnie zrobić coś dla akcjonariuszy, ale z drugiej strony mają większe problemy niż kurs. Jednak walczą teraz o to, żeby nie trafić za kraty na dłużej. Mimo wszystko mogli by chociaż przedstawić strategię oczywiście bez bajek o kapitalizacji.
Dnia 2025-09-24 o godz. 14:14 ~Adam napisał(a): > A nagony dalej sypią aby tylko zasypać popyt.
Czasem, zdaje się, ktoś z drobnych akcjonariuszy jeszcze zrzuci papier. No ale to musi być chyba już desperacja, żeby po takich cenach sprzedawać. Skakanie z pieniędzmi ze spółki na spółkę zapewne... Można i tak, tylko niekoniecznie z dobrym skutkiem. Prawdopodobnie tacy właśnie tracą na giełdzie.
Niech zarząd dba o spółkę i jej wysokie zyski a to wcześniej czy później musi odbić się na kursie i zwyżce cen. Spółka która regularnie notuje kwartalne zyski rzędu 8-10mln zł nie może wiecznie kosztować grosze.
A przebicie linii oporu (obecnie na 0,2780zł) to już jest malutki krok i lada sesja. A to wiąże się z wystrzałem i to ostrym. Podaż prawie wyczyszczona i kto się bał to sprzedał. Myślę że jutro (piątek 26/10) będziemy się cieszyć.
Przynajmniej gość im jaso pisze, jakiego poziomu mają pilnować, żeby kurs nie ruszył ha ha. A tak poważnie to faktycznie mają dużo akcji i kurs jest kurtko trzymany.
Oni też chcą zarobić a nie da się ciągle dołując kurs wyrzutkami akcji. Trzeba je skupować jak są tanie a wyrzucać kilka razy drożej. Oni też o tym wiedzą. Wyrzucają a po godzinie kurs znów wraca lekko do góry.
świetnie Muminek, oszędziłeś mi pisania, teraz dla takich reżyserów na małe zrzuty idą trudne czasy ponieważ rynek nie śpi, są ludzie, którzy się nie ujawniają ale robią swoją robotę, znam to. No i pewnego dnia jak zapadnie decyzja, to poleci zlecenie czyszczące arkusz do poziomu, który wystraszy tych cienkich bohaterów. No i wtedy się okaże jakie z nich hombre. Staną się takimi słabymi shortami - nieformalnymi oczywiście i wywołanymi do tablicy. I wtedy ich końcowy odcinek przewodu pokarmowego ostro zapiecze.
Dnia 2025-09-25 o godz. 20:50 ~chamcynik napisał(a): > świetnie Muminek, oszędziłeś mi pisania, teraz dla takich reżyserów na małe zrzuty idą trudne czasy > ponieważ rynek nie śpi, są ludzie, którzy się nie ujawniają ale robią swoją robotę, znam to. > No i pewnego dnia jak zapadnie decyzja, to poleci zlecenie czyszczące arkusz do poziomu, który wystraszy > tych cienkich bohaterów. No i wtedy się okaże jakie z nich hombre. Staną się takimi słabymi shortami - nieformalnymi > oczywiście i wywołanymi do tablicy. I wtedy ich końcowy odcinek przewodu pokarmowego ostro zapiecze.
Marzyć każde może, a musi marzyć wisielec twojego pokroju. Nie dodałeś magicznego słowa "cierpliwi" :) Ono pozwala trwać w oczekiwaniu w nieskończoność. :))))
dobre- ale nie kopmy leżacego i śmiesznego mamejadze on sam ma problem ze sobą - albo to cynik ale jeżeli tak to ja jestem lepszy cynik tylko się na razie nie uruchamiam ale jak mi podpadnie to zrobię z niego pośmiewisko forum