żeby wypłacać dywidendę trzeba mieć najpierw zysk, a tu od ponad DWÓCH lat żadna działalność nie była prowadzona to raz, dwa na razie to emitują SOBIE akcje pozbawiając PP resztę akcjonariuszy
Ja bym się cieszył że jest z wyłączeniem PP dla akcjonariuszy bo tak to cena byłaby 2,50zł a nie 5,50zł. Przez 2 lata był przegląd opcji strategicznych, teraz coś robią więc coś z tego powinno być
Przecież CPD to tylko środek do celu dla zupełnie nowego tworu, bo już jest na GPW, więc odchodzi im masa formalności. Nie ma co patrzeć więc na wyniki samego CPD. Błasik już przenosi udziały w kolejnych spółkach posiadających nieruchomości komercyjne - zrobią emisję akcji na pozyskanie kapitału i rozwój ich komercjalizacji. Podejrzewam, że 30 dowiemy się o przeniesieniu do spółki jakiś nieruchomości w USA z portfolio Tadli.
Tak..emitują akcje żeby wprowadzić do spółki nieruchomości. Taki DROBNY szczegół. Nie wiem co tu dziwnego, spółka będzie tak pewnie nabywać ich więcej. Dla mnie bomba
ja nie pisałem, że emitowanie akcji jest dziwne. Tak emitują żeby wprowadzić nieruchomości do spółki, gdyby spółka miała pieniądze, to kupiliby te nieruchomości bez konieczności emisji. Skoro nie mają pieniędzy na nieruchomości, to tym bardziej nie maja ich na wypłatę dywidendy, tyle. I póki co nie ma się czym podniecać.