AMS to American Motorcycle Simulator (Projekt, który ma dość wysoką WL miejsce 695 i 7777 followersów, został zawieszony z uwagi na pierwszeństwo: Road Truckers: New Beginning). A teraz info z raportu z II kwartału o AMS z raportu Road Studio: Rozwój projektu American Motorcycle Simulator pozostaje tymczasowo zawieszony z uwagi na skupienie się Spółki na Road Truckers: New Beginning oraz wspieraniu Alaskan Road Truckers. Z perspektywy Zarządu prowadzenie kolejnego pełnowymiarowego projektu wiązałoby się z ryzykiem technicznym. Ryzyko to dotyczyłoby rozpraszania uwagi liderów zespołu, co mogłoby potencjalnie wygenerować dług technologiczny. Dług technologiczny to łatwe do przeoczenia problemy techniczne o długofalowych konsekwencjach, ujawniające się w późnych stadiach produkcji. Zjawisko to dotknęło Alaskan Road Truckers.Spółka ma jednak intencję dalszej pracy nad grą. Podczas wizyty GametechUK youtuberowi został pokazany grywalny build American Motorcycle Simulator. Spotkał się on z pozytywnym odbiorem, zwłaszcza sposób prowadzenia i obsługi motocykla, jednak z uwagi na bardzo wczesny etap produkcji Spółka zdecydowała o niepokazywaniu gameplayu w obecnym stanie. Nawiązany został kontakt z potencjalnym partnerem licencyjnym dla motocykli w grze. Partner wyraził wstępną chęć współpracy pod warunkiem wznowienia projektu i założenia określonej daty premiery. Z uwagi na brak zawarcia umowy oraz ustalonych warunków komunikacji, potencjalny partner pozostanie anonimowy, jest to jednak jeden z rozpoznawalnych globalnie producentów motocykli.
Widać że wszystkie ręce na pokład jeżeli chodzi o RT2, tam przy dobrym przygotowaniu, może być topem, jeśli chodzi o Narcosa to nie wiem, wydaje mi się że raczej przyspiesza pracę nad DDS3.
Dds3 jest na 30% zrobiony .. powiedz mi kiedy tyle by zrobili ? Robią dds3 na tym co było zrobione pod narcosa. Narcos będzie przemianowany na 3 albo anulowany.
Dokładnie przegrywie !!! Ja nie dawca kapitału jak ty xddddd widzisz, niektórzy tutaj mi dziękowali, że nie utopili kasy jak ostrzegałem przed spamuchami od wcześniaka xddddd ty myślisz, że każdy marzy o -50% na rachunku ? Co w tym takiego fajnego ynwestorku przegrywie ?
...jeszcze dodatek z pojazdami do DDS2, nie zapominałbym o tym bo to może być kolejne otwarcie dla dwójki...Byterunnersi przed "rozstaniem" zdążyli wykonać ok 80% roboty, więc jeśli MG posiada ten kod i może go wykorzystać to kilka miesięcy pracy i dodatek powinien być gotowy, początek grudnia byłby idealny... użycie kodu wygenerowanego przez byte zapewne wiąże się z jakąś płatnością więc tutaj może być różnie, Prezes może nie być skłonny do płacenia, z drugiej strony szkoda porzucić projekt jeśli niewiele zostało do końca.. jeśli ktoś ma coś ciekawego w tej kwestii to mógłby się podzielić...
Nie wiadomo jak plany zostaną zrewidowane a na pewno zostały, skoro nagle wyskoczyli z dds3 i że mają 30% już, to może się okazać, że dds2 idzie w odstawkę i skupiają się głównie na nowym projekcie, już kompletny.
Nie wiem jak z DDSami, ale wiem że RT2 (Road Truckers New Begining) pod opieką Michała Puczyńskiego może przywrócić nadzieję na zmianę. Movie ma 90% a po zwrocie budżetu 65%. W tym tygodniu zgodnie z zapowiedziami Pana Michała maja być odpowiedzi na pytania z pokazu (byłen na pokazie) i zadałem pytanie o demo. I znając pracowitość Pana Michała, to zaraz po RT2 odkurzy AMS, a to będzie nisza. Nie ma za dużo gier z motorami
podziękowanie Byte`om i przejęcie procesów naprawy i rozwoju DDS2 w tym momencie, jak dla mnie, wiąże się z koniecznością zakończenia tych etapów i to w stopniu więcej niż zadowalającym. W przeciwnym razie będzie to pożywką nie tylko dla społeczności DDS ale i dla Byte do szeroko rozumianej krytyki działań MG. Ponadto, premiera trójki to raczej nawet nie koniec 2026, bo gdyby to było realne to pewnie byłaby taka zapowiedź, więc skoro potrwa to jeszcze z 2 lata, to musi być coś co w tym czasie będzie generowało jakieś przychody, same konsole z obecnymi wersjami i Roadowe przychody tego nie pociągną, koszty będą tylko większe, DDS2 nie jest rewelacyjny ale ma jeszcze trochę potencjału, przede wszystkim pod kątem przemieszczania się i walki - na to i na poprawki ciągle czekają gracze, setki tysięcy graczy!