Szerokim doświadczeniem we współpracy z wojskiem może pochwalić się także Zremb-Chojnice. To spółka z ugruntowaną pozycją w segmencie kontenerów specjalistycznych. W ostatnich latach firma rozszerzyła działalność o produkcję rozwiązań na potrzeby wojska w tym kontenerów z ochroną balistyczną oraz strzelnic kontenerowych. Zamówienia na tego typu rozwiązania spółka otrzymywała m.in. NATO, sił zbrojnych Szwecji, Norwegii czy Niemiec. Oprócz tego firma ma szanse na udział w programie Miecznik, czyli budowie fregat rakietowych realizowanych przez PGZ. O podpisaniu umowy o zachowaniu poufności spółka informowała jeszcze w sierpniu 2024r.
Prezes już udzielił informacji, w jakim zakresie będą brać udział w programie miecznik. Zostaje czekać na oficjalne komunikaty. Ostatnio mówiłem o umowach na połowę cap teraz zwyczajem stawiam na 80 obecnej cap.
Też niżej nie oddam, mam czas i mogę poczekać nawet kilka lat a przed spółką bardzo dobry czas. Przy 70zł kapitalizacja ok 1mld, Lubawa już teraz 1,6mld . Produkują zupełnie inny asortyment ale często nie wiadomo dlaczego podążamy z kursem za nimi więc...
Miecznika nie było ,nie ma i nie będzie ile razy mam to powtarzać? Wyjaśniano o co kaman w którymś z raportów ,że zbytnie procedury są itd. Mnie ciekawi inna rzecz. Mianowicie ile dostaną z ugody z wodami polskimi. Ja obstawiam 20- 30
Owszem, miecznik, NATO, przez kolejne lata dadzą nie miliony a dziesiątki milionów co by nie mówić setki. Cap na poziomie mld nie jest niemożliwy a wręcz realny
Ludzie o czym wy piszecie Zna ich cała Europa Zlecenia będą naplywac Lawinowo za bardzo grube pieniądze Gdyby nawet nie było miecznika to nie wiadomo czy się wyrobią