Tak zbiera mi się na płacz, jak widze takie kocopoły: "a kiedyś to było tak, a w 2019 śmiak, i dywidenda uh uh jak fajnie" to nic że później przez kilka lat był upadek i nadziei, że to się zmieni żadnej. Ważne że "kiedyś to było super" no przecież to jest tak solidny argument do tego żeby dokupić akcje, że chyba ci szampana poleje. Chłopie powinieneś zostać chyba jakiś finansowym mentorem, a może już masz jakiś inwest - profil na Instagramie? Podeślij link
To nie płacz tylko obiektywny komentarz. I tutaj nie chodzi o to czy kupować czy nie, tylko o merytoryczną dyskusję, o argumenty, a jeżeli czytam, że argumentem jest to, ze kiedyś było dobrze, a teraz jest źle, ale jak jednak pójdzie w górę to będzie mi smutno. To wróżenie z fusów, tak to sobie możesz pisać o każdej spółce - było żle, ale gorzej być nie może, a no właśnie może, ale tego pojąc nie możesz. Czytasz raporty? Widzisz wskaźniki? No chyba nie, najwidoczniej jesteś z sekty "spada to promocja", "kurs leci na łeb - idealny moment żeby dokupić", "OKAZJA!"
Merytorycznie to koszty stałe - 30 mln w przyszłym roku, odsetki spadną bo kredyt w dół plus stopa w dół, do tego generowane są pozytywne przepływy operacyjne już dziś. Przy braku wzrostu sprzedaży będzie lepiej, a co dopiero jak poprawi się koniektura, dojdą nowe kontrakty itp. Oczywiście mogę się mylić, ale według mnie przyszły rok to 20-25 przynajmniej.
Tak w przyszłym roku to będzie po 5 zł za akcje, jak jesteś z grona sekty jak kolega powyżej to będziesz mógł sobie DOKUPIĆ po atrakcyjnej dla ciebie cenie. Będzie mogli razem obserwować jak spada do zera