Abstrahując od rzeczy, których nie wiemy na ten moment i czekamy (rozmowy z Schedule1, co z Narcos, kiedy konsole DDS2, co z DDS w 2D), to jeśli coś ma uratować naszą dupę to właśnie Road Truckers New Beginning. Pan Michał dzisiaj zrobił prezentację, bardzo fajnie pokazał rynek gier truckerskich, omówił jakie gry powstają i jak te gry wspierają sprzedaż gier o mniejszych budżetach, jak pozycjonuje tą grę, pokazał grywalną grę, będzie demo jako główny nośnik marketingu i budowania WL, podpisana jest umowa z zagraniczną agencją marketingową na promocję wśród graczy, którzy nie kupują symulatorów. Zresztą powiedział że na pytania odpowie zbiorczo i publicznie w przyszłym tygodniu. Premiera Steam razem z PS5. XBOX potem z racji kwestii optymalizacji i portowania na XS najpier, nie wyklucza też zabiegać o Nintendo2. Jest też info w poście: https://x.com /RoadStudioIR/status/1968657218297020897
Jedna informacja mi się nie spodobała (ta o ogólnym marketingu, zamiast marketingu skoncentrowanego na graczach symulatorów), ale już nie będę marudził, żeby innych nie zniechęcać, poza tym jak dla mnie ok.
To jest to co robi ogromną różnicę.
Polityka informacyjna w ROAD jest na wysokim poziome. Gra będzie wydana za rok a spółka już teraz dba o komunikację z comunity oraz inwestorami.
Życzyłbym sobie i wam aby podobny standard stosowało movie.
Jedyny progres w komunikacji jaki zauważyłem to to że ostatnie info poszło w eter przed sesją a nie jak to było do tej pory po sesji.