• Prezes skup akcji Autor: fundamentalista_ [146.70.161.*]
    Prezes właśnie kupił 244k akcji za 13,5 mln PLN po 55zł za sztukę.

A leszcze na parkiecie sprzedają po 43zł.

Gratulacje dla wszystkich myślących którzy dokupują po obecnej cenie.
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~Paniszer [37.225.29.*]
    Myślisz, że jakiś słup uzbierał prawie 1% akcji w czasie kiedy on nie mógł kupować i teraz mu to opchnął pakietówką
  • Re: Prezes skup akcji Autor: fundamentalista_ [45.134.212.*]
    Może słup, może jakiś większy gracz sam się do niego zgłosił i zaproponował transakcję - to tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Liczy się to, że w dniu 15.09.2025, w którym akcje na giełdzie były sprzedawane po 44 zł, prezes kupował po 55zł. Żadne lewe emisje czy jakieś inne wałki, kupuje uczciwie za twardą gotówkę, za własne prywatne pieniądze (zapewne z dywidendy) i to 25% powyżej ceny rynkowej.

Dla mnie jest to najlepszy wyznacznik zarówno wartości firmy, jak i uczciwości prezesa wobec akcjonariuszy mniejszościowych. Trzymam oraz dokupuje akcje od 1go dnia wojny i nie sprzedam ani jednej przed jej zakończeniem, między innymi dlatego że ta spółka ma prezesa z prawdziwego zdarzenia, a nie to co Kernel.

Spodziewam się na dniach kolejnych ESPI, tym razem o zakupach z rynku.
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~generał [185.164.143.*]
    również jestem pod wrażeniem uczciwości i transparentności prezesa

polski kurnik , sprzedają po 44 zł , ciekawe czy sprzedający robią to swoimi akcjami czy funduszowymi

też mam odczucie , że skoro kupował pakiet po 55 zł , to po 45 będzie kupował dalej ,komuś bardzo zależy na pozbyciu się akcji
    jak wojna się skończy , to po co sprzedawać kurę znoszącą złote jaja , chyba ,że po 200zł

• Re: Prezes skup akcji Autor: ~twardy [31.0.39.*]
    Prezes mógłby teraz zbierać z rynku od wystraszonych po taniości.
    Ja wiem że tak dużej ilości nie mógł wziąć z rynku bo cena akcji poszybowała by pod sufit- dlatego poszło poza rynkiem.
    Ale może teraz będzie zbierał z rynku i cena wróci na przyzwoite poziomy. To już widać ostatnio że tak jest. Tylko czekać znów na info o zakupie prezesa.
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~Ok [216.151.183.*]
    I widać ,że nie planują żadnych emisji po prostu są im zbędne, spółka ma nadpłynność, zarabia wywrotke mln i jest bardzo niski kap. Tereny na których obsiewają i zbierają w ogóle nie są objęte działania wojennymi, ba oni zarabiają mimo konfliktu na wschodnich rubierzach. Droga na 70 otwarta.
    może dąży do osiągnięcia ponad 50% w akcjonariacie , te jego zakupy o tym by świadczyły ?

na 40% nie zatrzymał się
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~Ok [216.151.183.*]
    To jest ekstramalnie tanie, gdybyśmy mieli taki kombinat w pl latało by grubo ponad 200. Po wojnie może tak będzie
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~jk [188.33.32.*]
    Mam nadzieję ze zanim dojdzie do 50% to akcje będą latac po 200-300, żeby tak sie stało wystarczy nie sprzedawać, swoją drogą ciekawe jaki tu jest zeczywisty ff
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~Paniszer [37.225.53.*]
    Prezes chyba dzisiaj na zakupach :)
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~Brain [94.254.247.*]
    Wystarczy zerknąć na zysk pół roczny, kapitalizacje i wyciągnąć wnioski.
  • Re: Prezes skup akcji Autor: ~desideratum [91.94.88.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&start_radio=1
[x]
ASTARTA -0,78% 44,65 2025-11-10 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.