Eotam. Kupiłem już po dywidendzie niestety nie dostane. Jest szansa na wybicie do powiedzmy 90zł do konca roku? bo do 60-70zl to mysle ze chyba raczej, co nie?
Wszystko będzie zależało najpierw od MRR a później od raportu za II kwartał...dobre informacje to powrót na ścieżkę wzrostu i wystrzał kursu...słabe...short dalej będzie w grze...szanse wg mnie 50/50....jednak kolejne raporty powinny być coraz lepsze...skupować radzę przy tych poziomach pod przyszłe dwucyfrowe dywidendy, rzecz jasna liczone od obecnych cen
W ten niedzielny wieczór wyobraźmy sobie, że za jakiś czas spółka realizuje swój cel w strategii/przychód 100mln usd/, dolar niech kosztuje np. 4pln, spółka nie jest już obciążona kosztami /teraz je ponosi /...marża szybciutko wróci na ok. 50%....zysk na akcje wyniesie ok. 8pln i pewnie będzie podobnej wysokości dywidenda....z obecnych poziomów to ponad 15%...przy zapewne spadających stopach i rentownosciach obligacji...a rekomendacje...wyobraźcie sobie sami.. a może to być dopiero początek kolejnego cyklu koniunktury spółki....nikogo nie namawiam,ale proponuję na spokojnie przemyśleć....
Nie liczyłbym na duże wzrosty w tym roku. Poziom 57+ będzie już dobrym wynikiem. Niestety short zadał sobie dość dużo trudu w długotrwałe zbijanie kursu i utrwalenie negatywnego sentymentu. W mojej ocenie jest tam drugie dno i ktoś albo chce z czasem przejąć spory pakiet w spółce, albo chce bardzo ograniczyć finansowanie rozwoju. Do większego odbicia potrzeba czegoś więcej niż jednego lub dwóch dobrych raportów finansowych. Spółka póki co wypłaca jednak regularnie dywidendy, więc jest to ciekawa opcja do portfela z myślą o długim terminie.
Nie ma szans przystępujemy do ataku naszym celem jest 40 zamierzamy zdołować ta spółke tam gdzie jej miejsce. Analitycy już piszą dla nas recenzje o niższej wycenie. Będzie odpływ klientów tak jak gotówki że spółki. Pora na 40 bo za długo czekamy. My jesteśmy rzeczywistością a wy grajkami.
Nie chce się chwalić schorty ale twój portfel bym wykupił jednym kliknięciem i jeszcze by zostało na roczny urlop statkiem. Więc nie sap tyle tylko działaj