• list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~mistrzu [31.182.245.*]
    Medinice podpisało list intencyjny z amerykańską firmą:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/MEDINICE-S-A-Podpisanie-listu-intencyjnego-9011134.html

To oznacza, że prezes nie mówił bajek i rzeczywiście wokół spółki kręci się kapitał zagraniczny i może niedługo kolejne listy intencyjne.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Takitam [31.0.39.*]
    Na razie próbują pogrążać kurs, ale jeszcze dzisiaj 14-tka pęknie jak zapałka.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: gruby-cygan [91.150.194.*]
    Dnia 2025-09-18 o godz. 10:04 ~Takitam napisał(a):
    > Na razie próbują pogrążać kurs, ale jeszcze dzisiaj 14-tka pęknie jak zapałka.

Zaraz będziecie musieli bronić 12 zł :P
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Luki [31.0.60.*]
    Wczoraj nie pękła 14- tka ale się nie martw dziś na stówkę opór pęknie i na koniec powyżej i 14 zeta
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Stachu [46.187.205.*]
    Wy chociaż sprawdziliście co to za firma czy jak amerykańska to już wam wystarcza?
    Miała być Big Pharma a jest jakiś gniot, i niby skąd wzieliście że oni wyłożą kasę?
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Piotr [83.31.106.*]
    Sądząc po ich stronie to mała firma, wręcz startup. Ale amerykańska i zajmująca się wyrobami ściśle z tej działki (kardiologia inwazyjna/arytmie komorowe). Więc to najwyraźniej raczej partner w dewelopmencie niż ostateczny adresat technologii/firma przejmująca całość. Partner najwyraźniej cenny bo tamtejszy czyli umiejący poruszać się w amerykańskiej przestrzeni regulatorowo-klinicznej.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Gregor [37.30.4.*]
    Dziwne to...
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~mistrzu [31.182.245.*]
    spadki i brak obrotów
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Aurus [89.77.194.*]
    To nic nie znaczy. Jestem już na giełdzie od 26 lat. Nie takie rzeczy się zdarzały. Wiele lat temu kupiłem 6k akcji CDRED po 6,2. W tej cenie mieliło się że 3 miesiące. Już się zniechęciłem. Sprzedałem je z 5% zyskiem. Marnie. A co się później stało. Akcje po około 4 lat przekroczyły 400 zł. Gdybym trzymał te akcje , z tego mojego pakietu miałbym około 2,5 mln złotych. Apeluję o cierpliwość, tym bardziej że nasza spółka ma niezłe perspektywy z projektem CC. Giełda to nie express do robienia pieniędzy. Dwie rzeczy na giełdach są podstawowe. Pokora i cierpliwość. A wtedy będzie wynagrodzenie. Jeśli projekt CC zostanie dopuszczony na rynek USA i nastąpi jego komercjalizacja, to kurs zdecydowanie przekroczy 40 zł. I to nie jest moje bajkowe życzenie. To będzie faktem. Czego życzę wszystkim akcjonariuszom i sobie.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~DiamondHands [5.173.35.*]
    A czym bliżej sprzedaży tym będzie większa zmienność na kursie. Nikt nie wywala bezrozumnie akcji, ani też nie bierze głupio z prawej. To machanie łopatą z lewej na prawą i z prawej na lewo ma jeden określony cel
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~ssss [31.60.240.*]
    Dnia 2025-09-20 o godz. 08:23 ~Aurus napisał(a):
    > Jeśli projekt CC zostanie dopuszczony na rynek USA i nastąpi jego komercjalizacja, to kurs zdecydowanie przekroczy 40 zł. I to nie jest moje bajkowe życzenie. To będzie faktem. Czego życzę wszystkim akcjonariuszom i sobie.

W dodatku 40 zeta to jest minimum. 28 zł wyniesie dywidenda - minimum, przy 100 mln dolarów. Jednak uważam, że 150-200 mln jest zupełnie w zasięgu. A wtedy dywidenda dwa razy wyższa. W dodatku w kasie spółki zostaje kupa forsy (co też kurs musi odzwierciedlać) i spółka ma projekty w toku, know-how i dobrą reputację (po skomercjalizowaniu Cool Cryo oczywiście...). I w perspektywie komercjalizację AC i MM. Jeśli to się spełni, to będzie to największy sukces polskiego medtechu do tej pory, nawet większy niż sukces Scope.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~DiamondHands [5.173.35.*]
    Ptaszki na mieście ćwierkaja że w Spółce maja ambicje nakryć sukces Scope czapką! A ja zawsze ptaszków słucham
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Jaqub [172.225.188.*]
    Kolego ssss, zdejmij różowe okulary, Prezes zaznaczał niejednokrotnie że wartość projektów to 580mln PLN, więc za CC jak wezmą 100mln USD będzie to i tak fura siana.
    Można jedynie liczyć że w perspektywie kolejnych lat dojdą nowe projekty które zwiększa wartość spółki.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Ice [91.94.124.*]
    Kolego Jaqub z drugiej strony taka wartość podawał kilka miesięcy temu (pol roku a moze wiecej?) a od tego momentu wartość samego CC czy nawet PP wzrosła z poziomem ich zaawansowania. Myślę ze w momencie juz uzyskania FDA jakies biuro spróbuję oszacować wartość firmy przed potencjalną komercjalizacja
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~yodyod [31.0.56.*]
    Jestem w ogóle zszokowany czemu ani Trigon ani Ipopema nie dokonali updated swoich rekomendacji. Nie rozumiem też spółki czemu nie jest zainteresowana tym żeby rynek dostał porzadnie zrobiona analizę wartości projektów spółki na obecnym etapie ich rozwoju... A może rozumiem... Każdy dzień to jednak kilkadziesiąt tysięcy akcji które się przemieli na poziomie dna i mułu
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~DiamondHands [5.173.32.*]
    Jak spółce zależało na ściągnięciu pieniędzy z rynku to i CoolCryo było szacowane przez Prezesa na 250mln dolarów, co było bliższe realnej wycenie, nawet na tamtym etapie rozwoju CC i patrząc na ceny referencyjne. Obecnie widać Prezesowi na tym nie zależy, a to może zapowiadac dwie rzeczy - że emisji jednak już nie będzie bo sprzedaż jest naprawdę bliska oraz że będą chcieli wyzbierać co się da, a ruchy na arkuszu zdają się to tylko potwierdzać. Inna rzecz że wyceny ipopemy, trigona czy Inca (i wszystkich innych) nie mają większej wartości bo są robione z d..., co jakiś czas temu udowodniła Pani z mBanku pisząc o kilku mln dolarow potrzebnych na certyfikacje FDA w procedurze 510k (dla porównania jest to rząd wielkości 20-30tys dolarów, a to o czym ona pisała to kwota na pełną sciezke badań pod FDA - ostatnio bodajże Nestmedic szacowal to dla swojego urządzenia na 9mln dolarów). Prawda jest też taka że nie mamy fachowców w Polsce w tym zakresie, trzeba posiłkowac się doradcami z zagranicy, a Medinice przeciera dużo szlaków, po których wydeptaniu inne polskie Spółki będą się potrafiły już względnie swobodnie poruszać
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Optymista [37.31.6.*]
    No to na jaką wartość ustawić TP ? Ktoś pisał że 300-500 zł powinny osiągnąć, ale to absurd... przy 70 zeta kapitalizacja to miliard...
    Jak Ty wyliczyles ten miliard? Mi wychodzi 500mln zł. Co do wartości docelowej to wszystko zależy od sprzedaży. Osobiście myślę że będą próbowali osiągnąć poziom w okolicach 1mld dolarów (wartość jednorożca giełdowego), co przy sprzedaży powiedzmy za ok. 300mln dolarów CC (wartość zbliżona do ceny referencyjnej sprzed 15lat) byłoby jak najbardziej do osiągnięcia. 1mld zł mówisz - nie, nie jest to absurdalne. Ryvu miało kapitalizacje 2mld zł w momencie gdy nic nie sprzedali i widoków na to nie było. Synektik ma kapitalizacje 2mld zł będąc jedynie dystrybutorem czyichś urządzeń i regularnie wyplacajac zysk w formie dywidendy. Przykładów można mnożyć. Naprawdę, ale tak się do tematu nie podchodzi, ale jak będzie naprawdę to czas pokaże
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Optymista [37.31.0.*]
    Aaa, bezmyślnie źle policzyłem. Masz rację oczywiście. Ale to, że na Ryvu było 2 mld, nie musi oznaczać, że tu będzie podobnie, chociaż nic przeciwko nie mam :)
    Ryvu podałem Ci tylko jako przykład żeby pokazać że giełda nie wylicza kapitalizacji wg prostego klucza
    Dnia 2025-09-21 o godz. 12:16 ~yodyod napisał(a):
    > Jestem w ogóle zszokowany czemu ani Trigon ani Ipopema nie dokonali updated swoich rekomendacji. Nie rozumiem też spółki czemu nie jest zainteresowana tym żeby rynek dostał porzadnie zrobiona analizę wartości projektów spółki na obecnym etapie ich rozwoju... A może rozumiem... Każdy dzień to jednak kilkadziesiąt tysięcy akcji które się przemieli na poziomie dna i mułu

Tamte rekomendacje były na zamówienie. Widocznie teraz prezesowi szkoda kasy :P
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~DiamondHands [5.173.52.*]
    Ale Ty pleciesz! Dalej czekasz na 10,00zl? O co Ci tak naprawdę chodzi?
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Jony [185.234.91.*]
    Trzeba słuchać Cygana naganiał na Bumech i Dadelo kto kupił ma wtopę . Cygan to ekspert inwestycyjny
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [188.122.27.*]
    Naganiał bo potrzebował wyjść . Tu ma inny cel więc wieści spadki . Nick w końcu do czegoś zobowiązuje …
    W sensie że gruby?
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Jjj [46.112.110.*]
    Dokładnie tak zaraz jak mu się to powie wprost zamyka jadaczke i wraca do nory
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~yodyod [31.0.51.*]
    A ty myślisz że niby darmowa cichodajka jest lepsza niż wyspecjalizowana w swoich usługach kobieta która wartość swoich usług?
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~Rych [89.64.74.*]
    Bo wbrew pozorom i Ipopema i cała reszta nie chce tego tykać, już sobie pewnie zrobili sami analizy i im wyszło jak jest. Gdyby ICE zamówiło prawdziwą wycenę, a nie jakieś tam opłacane analizy to wtedy by się okazało, że wszystkie opracowywane technologie są stare, zastępowalne lub zastąpione, a na to co mają rynek jest zbyt mały albo już zajęty.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~yodyod [31.0.51.*]
    Rychu Ty jak już co napiszesz, to wiadomo że mam do czynienia z sarmata. Chciałbym mieć taki was jak Ty. wuju Ty moj
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~ssss [31.60.240.*]
    Dnia 2025-09-21 o godz. 10:10 ~Jaqub napisał(a):
    > Kolego ssss, zdejmij różowe okulary

Dawno różowe zdjęte. Sprawa jest prosta. 100 mln dol. to jest minimum ze sporą szansą na więcej. Gdyby to było 300 mln, to bym powiedział, że dużo. 200 mln też dobra cena. 150 to w sam raz, 100 to trochę mało. Więc szansa jest i to bez wygórowanych wymagań i żądania nie wiadomo co, jak jest na innych spółkach.
    Ciekawe czy na LinkedIn dowiemy się o call z FDA w sprawie protokołu z badań mechanicznych potem będzie można odliczać 21 dni + max 30 a potem po aprroval day 60 zostaje czas na ostatnie dopasowanie pozycji.
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~BYk [37.47.189.*]
    Przeciez na dniach mija 90 dni termi ustawowy na odpowiedz na wniosek no chyba ze bylo nie tak cos i musieli cos poprawidz to poszczekamy
    Udawaj głupiego dalej! Całkiem dobrze Ci to wychodzi
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~CalvinK [194.156.16.*]
    Słuchajcie chłopaki. Sami negocjujmy komercjalizację i cenę sprzedaży CC z firmami amerykańskimi. Ja mam ciocię w Stanach moze nam pomoc, zna się na sprzedaży na ryku amerykańskim, sprzedaje ubiezpieczenia. Na pewno ktos tez ma rodzine w Ameryce.
    Dobrze, zapiszmy ten pomysł... i myślmy dalej!
    Ja proponuję Cygana na króla wszechświata inwestorów a Lukaszki na jego pierwszego przydupasa a Alicję na pierwszą ...ichodajke
    Oj, jeszcze tu zbierzecie grube baty... :)
  • Re: list intencyjny MMAMY TO !!!!!! Autor: ~widzący [37.31.54.*]
    przyszły rok będzie przełomowy
[x]
MEDINICE 0,35% 11,48 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.