Kochani akcjonariusze, chyba z pół roku tu nic nie pisałem. Ale w kwestii XTB nic się nie zmieniło, nadal pozostaje spółką z sowitą dywidendą, dobrze zarządzaną i mającą wspaniałe perspektywy. Ten papier ma tylko jedną wadę: bardzo rzadko pozwala zarabiać szybko. Ja osobiście uważam, że to bardziej zaleta niż wada, bo gdybym aktualnie skeszował mój portfel zarobiłbym grubo ponad 1000 procent. Ktoś zawsze może powiedzieć, że w ciągu około 5 lat, bo tak długo jestem akcjonariuszem XTB można było zarobić dużo więcej, i ja oczywiście przyznam mu rację. Jednak ilu z Was stojąc przed lustrem i uderzając się w piersi może pochwalić się tak na prawdę, a nie na papierze, takim zyskiem- odpowiedzcie sobie sami. Ta spółka jest bardzo prosta w obsłudze- trzeba być tylko cierpliwym. Tak więc tradycyjnie pozdrawiam Cierpliwych a wszystkim Wam życzę udanych i trafnych inwestycji.
Słuchaj, pewnego dnia przysięgam ci, że osobiście napluje ci w twarz. Jestem bardzo ciekawy kim jesteś naprawdę, nigdy nie widziałem takiego zepsucia jak ty oraz ten drugi element PIT.
Masz rację, jest kilka takich akcji, które wyrabiają we mnie cierpliwość, taką upartość - jedną z nich jest niewątpliwie XTB. Wydaje mi się, że takie akcje potrafią budować charakter. Na papierze spółka ciągle się rozwija, będzie dobrze.
Ponad 1000% kupowałem po około 3,5 później trochę dokupiłem, ale średnią mam poniżej 5. Pamiętam doskonale takich co pisali, że nie przejdzie 6 później 12, 22 itd. W kółko te same gadki, a tak na prawdę nie trzeba robić wiele tylko być cierpliwym.
Spółka realizuje plany i zapowiedzi prezesa. Mają wizję rozwoju. Gdzie będą po tej kampanii reklamowej? Milion więcej klientów? Apka pierwszego wyboru?
Witam, Nemo75 nie masz racji. Trzeba było czerpać z owoców rozwoju Spółki i brać dywidendę. Co trzeba robić przez następne 5 lat ? To samo. Pozdrawiam.