Za cały rok 2024 Rockbridge TFI zajęło 2 miejsce wśród funduszy dających swoim klientom najlepsze wyniki. Właścicielem Rockbridge TFI jest oczywiście Altus TFI.
Pomijając już samo odszkodowanie, to Altus to przede wszystkim spółka, która dynamicznie się rozwija. Zyski z roku na rok rosną. Nie posiada zadłużenia, a dysponuje ogromnym majątkiem. Jakby to była spółka, która w ogóle nie zarabia i polegając na samym odszkodowaniu, to byłaby czysta spekulacja. A tutaj biznes jest bardzo zdrowy i się mocno rozwija. Nie ma drugiej takiej spółki na GPW, któraby nie posiadała żadnego zadłużenia, a która by wykręcała coraz większe zyski. Ja jestem spokojny o ten walor w moim portfelu.
To prawda, dlatego myślę, że w średnim i długim terminie ta spółka może dać szansę baaaaaaaaaardzo zarobić. Bo to nie jest spółką wydmuszka, tylko prężnie działający biznes.
Sprzedałeś i próbujesz naganiać na spadki, bo chcesz kupić taniej. Altus już niedługo może znów bezpośrednio działać jako fundusz inwestycyjny, jak odzyska licencję. Teraz działa bezpośrednio poprzez swoją spółkę córkę Rockbridge TFI
Wystarczy poczytać. Rockbridge TFI najlepszym funduszem w 2022, 2023, 2024 w papierach skarbowych. Inne ich fundusze zajmują często 2 i 3 miejsca wśród funduszy, czy akcyjnych, czy mieszanych.
Spółka z bardzo dobrymi perspektywami na wzrosty zysku. Nie zdziwię się jak zdecydują się na jakąś akwizycję na rynku funduszy inwestycyjnych. Nie ma zagrożeń prawnych dla spółki, więc mogą się ostro brać za rozwój biznesu.