• Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~rsytner72 [79.186.110.*]
    Zanim zaczniecie zadawać - po raz kolejny - te same pytania np. w temacie praw poboru, proponuję poczytać posty z ostatnich dwóch dni - tam wszystko jest przecież opisane. Tam są odpowiedzi na każde pytanie związane z pp na spółce. W kwestii szczegółów (kiedy zapisy na same pp, kiedy info o dopuszczeniu nowej emisji do obrotu itd - czekamy na oficjalny komunikat ze spółki).
    Odcięcia pp nie będzie, bo nie ma co odcinać przy obecnej wartości kursu 10 groszy... Pisałem już o tym. Na marginesie dodam, że nawet 1-groszowe odcięcie stanowi przecież jedynie kurs odniesienia, a w przypadku VV nie znalazłoby żadnego przełożenia na realną wartość kursu w ciągu dnia, bo i tak każdy dopasowałby handel do poprzedniego kursu, wyższego o ten przykładowy 1 grosz. Chyba nikt nie liczył na to, że nagle półki podażowe zostaną ustawione z 11 na 10, z 10 na 9 groszy :)))
    I ostatnia kwestia. Sporo czasu mi to zajęło, żeby wnikliwie poszukać, sprawdzić.. :)
    Po części już o tym pisałem - dla kogoś, kto posiada już akcje VV, opłaca się dodatkowo uśrednić je w dół na 8 groszy..i teraz uwaga - dokonać zapisu dodatkowego na akcje z nowej emisji, a tu jak wiemy, nie ma opcji 4:1, tylko wybór każdej możliwej ilości w ramach transzy 26,5 mln nowej emisji, o ile oczywiście nie powiedzie się w pierwszym, podstawowym terminie. Nie muszę dodawać, co to oznacza dla kogoś, kto obłowi się całością, bądź większą częścią tortu po 8 groszy.. I tu macie też odpwiedź na pytanie, dlaczego obecnie kurs nie rośnie :) A niby w jakim celu ma rosnąć... :) Jeszcze będzie na to czas :)
    A i sam handel pozostawia wiele do życzenia...przy małej płynności ustawiać podaż w takich ilościach...ciekawe na co liczycie :)
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~444 [79.185.240.*]
    nic nie przeszkadza, aby kurs rósł przed emisją. Mogłby rosnąć nawet do 30 groszy. Dostajesz nowe akcje po 8 groszy i z góry masz zarobek przy kursie starych akcji na poziomie np 30 groszy. Nie wiem skad wyciągasz takie bzdurne wnioski odnośnie zatrzymania wzrostów i uśredniania ceny.
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~bankier1972 [87.239.217.*]
    Daj spokój...

Nie wiadomo ile zainwestował w tę spółkę. Na NC niestety nalezy się liczyć z tym, że większość inwestycji będzie nietrafionych, a odrabia się to na nielicznych trafionych.
    no i mamy 10 groszy wystawione do sprzedania.
    W poniedziałek do sprzedania będzie stało 8 groszy - tak jak cena nowej akcji.
    Taki scenariusz ostatecznie ośmieszy wygłupy forumowych pajaców :)))))
    Pomimo wszystko jednak nie sądzę abyśmy zobaczyli w najbliższych dniach większe transakcje po cenie 0,08 zł. abstrahując już nawet od 0,08 po stronie S.

W zasadzie ciągle stawiam na wariant powstrzymania spadków przez 0,10 w ostateczności przez 0,09.

Co zrobi rynek nie wiemy, ale okaże się to bardzo szybko. :)
    No i utrzymało 0,10 zł. W poniedziałek uważam, że też utrzyma.
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~cheedar [83.3.125.*]
    A ja sie mogę z Tobą założyć, że w pn nie będzie takiego scenariusza.
    jak masz na rachunku z 500.000 i będziesz bronił kursu to tak. ale skoro jesteś na Vision to znaczy żeś cienki bolek i twoje ruchy znaczą tyle co piardnięcie pod wiatr. ta emisja to nieporozumienie - już straciłeś kasę :)))
    Przekonasz sie w pn ile warte sa twoje prognozy-nic!
    a czym sie rózni poniedziałek od dzisiejszego piątku? jeden dzień cię uratuje :)) chaa , chaa, tendencja jest jedna - do wychodzenia z akcji na wyścigi - a w poniedziałek przebicie dna - niech prezesi sami obejmą emisję za pożyczkę z banku :)))
    przykonasz sie w pn czy ja będe mial racje czy ty
    już "pusciły nadzieje" na 9 groszy - jeszcze do końca i puszczą po 8, pewnie dzisiaj i ty nie wytrzymasz i oddasz redukując stratę.
    wszedzie nagonka na Visiona i juz piszecie ze za rok tej firmy nie bedzie-wiec dołek jest blisko. Ostatni się już wyleszczają..
  • Rany boskie, gdzie Atrakcyjny Inwestor! Autor: ~ty [194.50.110.*]
    jw.
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~obiektywnie [84.10.6.*]
    cierpliwi będą wynagrodzeni
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~rsytner72 [79.186.87.*]
    I czytać ludzie co do was napisali w komunikacie o 14:15 Rejestracja Praw Poboru przez KDPW..ostatnie zdanie :)
    "W razie nie wystąpienia wszystkich przesłanek dematerializacji jednostkowych
    praw poboru w dniu 24 września 2009r., depozyt dokona czynności
    rejestracyjnych mających na celu WYŁĄCZNIE obsługi realizacji praw
    pierwszeństwa do objęcia akcji zwykłych na okaziciela serii D
    przysługujących AKCJONARIUSZOM SPÓŁKI"

Myśleć!!!!
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~obiektywnie [84.10.6.*]
    i pamiętać !!!!! cierpliwi będą wynagrodzeni!!!!!!
  • Re: Najbliższe dni na Virtual Vision Autor: ~444 [82.139.162.*]
    z leasco przenieśli się pisarze na Visiona i oczekują, że beda sprzedawać po zetalu, zapomnieli dodać ze we śnie
    buahahahahaaaaaaaaaaaa!!!

juz dobijamy do 8 ale nie martwcie się robaczki, do 1 jeszcze 9 półek, a może ktoś zapakuje jednym strzałem????????????
[x]
VISION 0,00% 0,02 2023-05-16 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.