• dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~www3 [83.5.66.*]
    z 2024 roku :))

... Grupa miała działać w latach 2020-2022.

W tym okresie zarządzane przez jej członków firmy podpisały
    co najmniej 26 umów na dofinansowanie projektów badawczych
    o całkowitej wartości ponad 305 mln zł.

Prokuratura szacuje, że dofinansowania stanowiły ponad połowę tej kwoty, czyli 167 mln zł.

Oskarżeni, wśród których czołowe miejsca zajmują Artur B.
    były wiceprezes spółki Marcin P.,
    a także ich współpracownik Marcin Ł.

mieli manipulować kosztami projektów i wystawiać fałszywe faktury VAT
    w ten sposób wyłudzając dotacje i dokonując oszustwa na szkodę instytucji publicznych.

Jak zwracał uwagę Puls Biznesu Marcin P. miał już wcześniejsze doświadczenia
    z manipulacjami giełdowymi i łamaniem prawa.

5 miesięcy temu ( w 2024 ) usłyszał prawomocny wyrok za wyrządzenie szkód na 23,2 mln zł spółce Agtes,
    wypranie 23,5 mln zł, oszukanie inwestorów spółki i naruszenia ustawy o rachunkowości.

Hub.Tech, znany wcześniej pod nazwą Boruta-Zachem,

przedstawia się jako lider w branży biotechnologicznej.

Jego kapitalizacja na NewConnect wynosi aktualnie 152 mln złotych.
    Pytania dotyczące zarządzania firmą po aresztowaniu prezesa oraz jej odpowiedzialności w kontekście zarzutów pozostają otwarte.
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Jw [46.113.12.*]
    I szukasz odpowiedzi na forum bankiera? Dobrze, że działasz, bo kilka procent urosło, i to pewnie bez ciebie, ale robienie z siebie osoby upośledzonej ci nie pomoże.
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    WWW3 -> Oj tam, oj tam. Nie pierwsza i nie ostatnia taka spółka na giełdzie. I to nie ważne, czy na NewConnect, czy na GPW.

A pierwszy lepszy przykład z niedawna. Pamiętacie spółkę RAFAKO (GPW) ?
    Tam to zrobili niezłe jajo, jak kurs poszedł pod niebiosa przed zdjęciem z notowań. A było jasne już wcześniej, że spółka jest bankrutem :-)

Także nie taka straszna "boruta", jak ją malują. I to mimo maliniakowych "śmiercionośnych info" sprzed około 1,5 roku :-)
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Klakier [188.33.28.*]
    Cwaniaczku obiecałeś że kupię po 19 groszy trollu
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~InżynierMaliniak [23.154.136.*]
    Dnia 2025-09-17 o godz. 14:31 ~Klakier napisał(a):
    > Cwaniaczku obiecałeś że kupię po 19 groszy trollu

Odpowiedź brzmi: tu nie zarobisz, pogódź się z tym.
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Jw [46.113.12.*]
    Gdyby tak było nie warował byś tu przez kilka lat. Jesteś przykładem tego, że urośnie, ale komuś na tym bardzo zależy, żeby to nie stało się teraz. Choć pomysł, że odbędzie się to przez twoje wypociny na forum jest beznadziejny jak twój przypadek.
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.85.*]
    Dnia 2025-09-17 o godz. 14:53 ~Jw napisał(a):
    > Gdyby tak było nie warował byś tu przez kilka lat. Jesteś przykładem tego, że urośnie, ale komuś na tym bardzo zależy, żeby to nie stało się teraz. Choć pomysł, że odbędzie się to przez twoje wypociny na forum jest beznadziejny jak twój przypadek.

Poturbowałem ci portfel przez te lata, co? To jeszcze nie koniec i inaczej nie będzie. Masz coś w linku na pocieszenie:

https://www.youtube.com/watch?v=RuuPXGy5ohw&list=RDhyFo7-qy5ms&index=2
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Jw [46.113.10.*]
    Poturbowałeś to sobie psychikę, ale jak się nie ma kasy to trzeba to sobie jakoś rekompensować.
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~InżynierMaliniak [169.197.85.*]
    Dnia 2025-09-17 o godz. 15:47 ~Jw napisał(a):
    > Poturbowałeś to sobie psychikę, ale jak się nie ma kasy to trzeba to sobie jakoś rekompensować.

No chyba mi nie powiesz, że jesteś tu górką?
    0,27 groszy po 5 latach zmrożenia kasy musiało ci nieźle paść na glacę.

Masz na pociesznie:

https://www.youtube.com/watch?v=o4baAqaBUNQ&list=RDo4baAqaBUNQ&start_radio=1
  • Re: dla przypomnienia :)) o oszustach Autor: ~Jw [5.173.158.*]
    Mam 1 tys. akcji, a nie przepraszam dziś dokupiło mi się tysiąc, a więc ma 2 tys. to jakoś przeboleje tą stratę, ale mam po 10 zł tak, że jak widzisz strata jest kosmiczna. Mam jeszcze lakiery Stars, ale nie wiem czy to się liczy
[x]
HUBTECH 2,97% 0,28 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.