• Szczyt nie do pokonania? Autor: ~MirbudzinskiMirek [82.5.129.*]
    Czemu to tak na pysk leci?
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~jatoja [31.0.36.*]
    Mogę wypowiedzieć się sam za siebie – spółka niewiarygodna w moich oczach przed emisją miała być podobna dywidenda co rok wcześniej, w w sumie sporo więcej się działo. Wcale mnie to nie zdziwi jak w przyszłym roku nie wypłacą w ogóle dywidendy, a fundusze raczej po to tu są? Dla mnie wyglądało lepiej wcześniej a wyszło jak zwykle. No to taka moja opinia. Oczywiście wcale mnie nie zdziwią opinie mówiące że teraz jest dołek i w ogóle...
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~daro_1 [193.56.192.*]
    Nie do końca się zgodzę z Twoją opinią. Fundusze szukają stabilnych spółek, które w perspektywie lat będą się rozwijały a ich kurs szedł do góry. Sam zysk będzie z tego że spółka rośnie systematycznie np. 15-20 procent rocznie a nawet więcej. Dywidenda super ale myślę że nie jest to wykładnią do inwestowania.Teraz niektórzy zaczęli robić w pamersy bo jakiś podmiot dał cenę za Mirbud 13 zł. Tylko nikt nie pamięta jak ta sama firma wcześniej wyceniała Mirbud na 11 a kurs był wtedy około 14-15.Uważam, że Mirbud w perspektywie miesięcy będzie szedł do góry ponieważ wszedł w sektory z których są zyski. Może nie mam akcji tej spółki za wiele ale z optymizmem patrzę na kolejne miesiące.Dodam jeszcze, że czasami takim podmiotom wyceniającym spółki zależy na kupnie / bądź sprzedaży i wyceniają tak jak im pasuje sterując przede wszystkim mniejszymi graczami. Pozdrawiam.
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~999 [91.94.96.*]
    Trzeba dodać że na spółkę mniej więcej od wyników siadł short. Jak wyjdzie bedzie rosnąć. Zablokujcie swoje akcje.
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~TakaPrawda [31.183.167.*]

Powinna być też zakazana przez Prawo , sprzedaż na krótko , pożyczanie akcji ,
    zakaz powinien tyczyć wszelkich kombinacji finansowych .Likwidacja grup spółdzielni itd. z mocy Prawa.
    A to co się dzieje to jest dramat tych co nie mają czasu siedzieć całymi dniami
    przed kompem
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~xxx [37.31.16.*]
    a skąd masz informację o tym, że jest tu short?
  • Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~memory [212.160.172.*]
    Dane są w Ortexie. Utylizacja jest obecnie na poziomie 8% nie jest to dużo ale do niedawna było 0%. Więc walka z szortem niestety tutaj będzie.

• Re: Szczyt nie do pokonania? Autor: ~Spawl [37.47.209.*]
    Jest pożyczone jakieś 160tys akcji ale było juz 220tys jakieś mies temu wiec powoli wychodzą żeby nie podbijać kursu
[x]
MIRBUD -0,89% 10,06 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.