Koleś endi jak chce zabłysnąć, to niech pouczy się AT. Dowie się, że samo RSI poniżej 30 nie jest żadną prognozą, a stanem rynku. RSI może wskazywać wyprzedanie przez długi czas. RSI analizuje się zawsze z innymi wskaźnikami. Sentyment również nie jest bez znaczenia.
Poniżej link do obecnych wskaźników AT:
https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/CYFROWY-POLSAT
.Ha,ha oczywiście że należy analizować pozostałe wskaźniki, co myślisz że się na tym nie znam . Tak więc na ROC pokazały się dywergencje pozytywne, na CCI pokazały się dywergencje pozytywne, na %R Williams rynek wyprzedany , RSI 27,8 rynek wyprzedany, pokazały się dywergencje pozytywne, na STS rynek wyprzedany , kurs dobija do dolnej linii Bolingera . Tak więc koleś nie ucz ojca dzieci robić!!!!!! Doszkol się polecam dr Aleksander Elder "Zawód inwestor gieldowy", stażysto gieldowy!!!!!
Przeczytalem Eldera 20 lat temu :) jeśli masz jakieś pojęcie, to zwracam honor. Aczkolwiek Twój poprzedni wpis o RSI na to nie wskazywał. Obecnie niemal wszystkie wskaźniki są mocno niekorzystne. Ale tak naprawdę wystarczy kilka sesji, żeby to się odwróciło o 180 stopni.
Jak wszystkie wskazniki mocno niekorzystne, przecież Ci udowodniłem ,że większość wskaźników pokazuje dywergencje pozytywne, wzrostowe,potencjał spadowy na wyczerpaniu. Ostatnie zdanie ma sens że kurs może się obrócić o 180 stopni i to już od jutra, a nie za kilka dni.
Andy, wiedza nt. AT to za mało jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. ja wyraźnie pisałem o wartościach wskaźników technicznych. Dywergencje to nie wskaźnik techniczny tylko zjawisko/obserwacja w relacji pomiędzy ceną a wskaźnikiem technicznym. Opisane dywergencje mogą zwiastować odwrócenie aktualnego trendu, ale wcale nie muszą. Widziałem, czy też doświadczyłem wiele podobnych fałszywych dywergencji. Dlatego podchodzę do tego ostrożnie.
I żeby było jasne: mowa o wartościach bezwględnych poszczególnych wskaźników, tak jak na samym początku przywołałeś RSI. Nie piszę o ich relacji z ceną.
Dla mnie wczorajsza sesja była zaskoczeniem. Myślałem że mi SL odpali na 14.5 (CFD) a tu niespodzianka.
I fakt, masz rację, wystarczy jedna sesja do pivota wskaźników.
Brawo profesory
Jeszcze o eliotach i innych falach pogadajcie A ja pakuje wczoraj pakowalem i dzisiaj jak bedzie leciec tez bede pakowal
Fundamenty są
Teatrzyk z sukcesja kiedys sie skonczy a ciezar zadluzenia bedzie malał
Pakuje tez wirtualna bo podobny scenariusz
Abstrahując od analizy technicznej notowania rozjeżdżają się względem fundamentów, które są stabilne a dodatkowo obserwujemy pozytywne sygnały (np. obniżenie stóp procentowych, uruchomienie farmy wiatrowej). Spadki są ewidentnie podyktowane zajmowanymi krótkimi pozycjami przez silnych graczy, którzy sterują kursem w tym momencie. Niemniej sytuacja nie będzie trwała wiecznie a potencjał do wzrostów jest potężny, co może nastąpić po tym jak papierem zainteresują się fundusze w aspekcie długoterminowym.
Jeszcze w ramach ciekawostki, na 10.09 liczba pożyczonych akcji przez shorty to 4,56mln a na 16.09 to 4,92mln. Oczywiście trzeba brać poprawkę na opóźnienia w raportowaniu, o czym przekonamy się w najbliższym tygodniu bo zjazd był dosyć duży jak na tak mały przyrost pożyczonych akcji.
Od ponad miesiąca jest totalne wyprzedanie i po drodze były różne wsparcia, wszystkie pękły mimo wyprzedania, dlatego nie przywiązywałbym uwagi do kolejnego. Żymianie robią co chcą ze spółką, tylko dobre wyniki mogą ich zatrzymać
Tylko ci co wisza na hakach naklaniaja do zakupow tych papierow. Chca aby i inni wisieli. Nie dajcie sie nabrac na te niby rychle wzrosty. Akcje bydom jeszcze zlatywac.
Teraz rozgrywa się gra pomiędzy shortami a psychiką indywidualnych inwestorów, pozostałe kwestie maja drugorzędne znaczenie, niemniej jednak jakieś bardzo dobre info mogłoby natychmiastowo zakończyć proces dalszego uwalania.
Tutaj przykładowy link gdzie jeden typ wrzuca różne dane, w tym z ortexu