• dobre info Autor: ~dexter [94.101.28.*]
    https://www.wirtualnemedia.pl/cyfrowy-polsat-uniknie-kary-ws-danych-osobowych-znow-wygral-w-sadzie,7200781652421216a
  • Re: dobre info Autor: ~Bidon [91.150.198.*]
    Dziś dobre info działają chyba w drugą stronę ;)
  • Re: dobre info Autor: ~Konrad [91.94.107.*]
    To się musi odwrócić
  • Re: dobre info Autor: ~Janek [37.109.144.*]
    Nie musi
    Ale raczej die odwroci w tym tygodniu
    Pytanie kto popuści a kto wytrzyma rzeź :)
  • Re: dobre info Autor: ~Konrad [185.13.232.*]
    Jak byłem swego czasu na Orlenie też poniżej 50 zików wiele osób pisało koerunek 37
  • Re: dobre info Autor: ~Bogdan [109.173.215.*]
    Jestem ciekawy jak bardzo kurs obniżą do trzech wiedźm i jak się zacznie zachowywać od tego czasu. Masakra
  • Re: dobre info Autor: ~Andy [31.61.249.*]
    Spadki wyczerpują się RSI poniżej 30 , mówi ci to coś koleś
  • Re: dobre info Autor: ~Miś [31.0.67.*]
    Koleś endi jak chce zabłysnąć, to niech pouczy się AT. Dowie się, że samo RSI poniżej 30 nie jest żadną prognozą, a stanem rynku. RSI może wskazywać wyprzedanie przez długi czas. RSI analizuje się zawsze z innymi wskaźnikami. Sentyment również nie jest bez znaczenia.

Poniżej link do obecnych wskaźników AT:
    https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/CYFROWY-POLSAT
    .Ha,ha oczywiście że należy analizować pozostałe wskaźniki, co myślisz że się na tym nie znam . Tak więc na ROC pokazały się dywergencje pozytywne, na CCI pokazały się dywergencje pozytywne, na %R Williams rynek wyprzedany , RSI 27,8 rynek wyprzedany, pokazały się dywergencje pozytywne, na STS rynek wyprzedany , kurs dobija do dolnej linii Bolingera . Tak więc koleś nie ucz ojca dzieci robić!!!!!! Doszkol się polecam dr Aleksander Elder "Zawód inwestor gieldowy", stażysto gieldowy!!!!!
  • Re: dobre info Autor: ~Miś [37.248.219.*]
    Przeczytalem Eldera 20 lat temu :) jeśli masz jakieś pojęcie, to zwracam honor. Aczkolwiek Twój poprzedni wpis o RSI na to nie wskazywał. Obecnie niemal wszystkie wskaźniki są mocno niekorzystne. Ale tak naprawdę wystarczy kilka sesji, żeby to się odwróciło o 180 stopni.
    Jak wszystkie wskazniki mocno niekorzystne, przecież Ci udowodniłem ,że większość wskaźników pokazuje dywergencje pozytywne, wzrostowe,potencjał spadowy na wyczerpaniu. Ostatnie zdanie ma sens że kurs może się obrócić o 180 stopni i to już od jutra, a nie za kilka dni.
  • Re: dobre info Autor: ~Miś [37.248.221.*]
    Andy, wiedza nt. AT to za mało jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem
    Andy, wiedza nt. AT to za mało jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. ja wyraźnie pisałem o wartościach wskaźników technicznych. Dywergencje to nie wskaźnik techniczny tylko zjawisko/obserwacja w relacji pomiędzy ceną a wskaźnikiem technicznym. Opisane dywergencje mogą zwiastować odwrócenie aktualnego trendu, ale wcale nie muszą. Widziałem, czy też doświadczyłem wiele podobnych fałszywych dywergencji. Dlatego podchodzę do tego ostrożnie.
    I żeby było jasne: mowa o wartościach bezwględnych poszczególnych wskaźników, tak jak na samym początku przywołałeś RSI. Nie piszę o ich relacji z ceną.
    Dla mnie wczorajsza sesja była zaskoczeniem. Myślałem że mi SL odpali na 14.5 (CFD) a tu niespodzianka.
    I fakt, masz rację, wystarczy jedna sesja do pivota wskaźników.
  • Re: dobre info Autor: ~Janek [31.0.42.*]
    Brawo profesory
    Jeszcze o eliotach i innych falach pogadajcie A ja pakuje wczoraj pakowalem i dzisiaj jak bedzie leciec tez bede pakowal
    Fundamenty są
    Teatrzyk z sukcesja kiedys sie skonczy a ciezar zadluzenia bedzie malał
    Pakuje tez wirtualna bo podobny scenariusz
  • Re: dobre info Autor: ~dexter [94.101.19.*]
    Abstrahując od analizy technicznej notowania rozjeżdżają się względem fundamentów, które są stabilne a dodatkowo obserwujemy pozytywne sygnały (np. obniżenie stóp procentowych, uruchomienie farmy wiatrowej). Spadki są ewidentnie podyktowane zajmowanymi krótkimi pozycjami przez silnych graczy, którzy sterują kursem w tym momencie. Niemniej sytuacja nie będzie trwała wiecznie a potencjał do wzrostów jest potężny, co może nastąpić po tym jak papierem zainteresują się fundusze w aspekcie długoterminowym.
  • Re: dobre info Autor: ~Marek [31.0.53.*]
    Sami ze sobą teraz grają, żenada i niedowierzanie co robią z kursem
    Jeszcze w ramach ciekawostki, na 10.09 liczba pożyczonych akcji przez shorty to 4,56mln a na 16.09 to 4,92mln. Oczywiście trzeba brać poprawkę na opóźnienia w raportowaniu, o czym przekonamy się w najbliższym tygodniu bo zjazd był dosyć duży jak na tak mały przyrost pożyczonych akcji.
  • Re: dobre info Autor: ~snoopy_oo [161.69.69.*]
    A z kad masz takie informacje bo w KNF nic nie widac na polsacie
  • Re: dobre info Autor: ~Konrad [212.33.81.*]
    Możesz wrzucić link do danych z ortex???
  • Re: dobre info Autor: ~Piotr [92.60.136.*]
    Jesteśmy na zniesieniu fibo 61,8%, na totalnym wyprzedaniu. Więcej chyba nie trzeba mówić.
  • Re: dobre info Autor: ~Marek [31.0.53.*]
    Od ponad miesiąca jest totalne wyprzedanie i po drodze były różne wsparcia, wszystkie pękły mimo wyprzedania, dlatego nie przywiązywałbym uwagi do kolejnego. Żymianie robią co chcą ze spółką, tylko dobre wyniki mogą ich zatrzymać
  • Re: dobre info Autor: ~Walter [46.134.44.*]
    Tylko ci co wisza na hakach naklaniaja do zakupow tych papierow. Chca aby i inni wisieli. Nie dajcie sie nabrac na te niby rychle wzrosty. Akcje bydom jeszcze zlatywac.
  • Re: dobre info Autor: ~Ciekawe [46.134.131.*]
    Jak tam lyci wam jeszcze czy tylko kapie trolejbusy ???
    Teraz rozgrywa się gra pomiędzy shortami a psychiką indywidualnych inwestorów, pozostałe kwestie maja drugorzędne znaczenie, niemniej jednak jakieś bardzo dobre info mogłoby natychmiastowo zakończyć proces dalszego uwalania.

Tutaj przykładowy link gdzie jeden typ wrzuca różne dane, w tym z ortexu

https://x.com/GPW_Trader2022
[x]
CYFRPLSAT -0,04% 13,60 2025-09-19 17:03:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.