• Ale playway Autor: ~Ed [5.173.192.*]
    Fajnie zrobili w tym samym dniu premiery co prezydent po szykował ich
  • Re: Ale playway Autor: ~Invest [185.48.129.*]
    No robi sam sobie konkurencje bo playway ma 40% udziałów w p2chil
  • Re: Ale playway Autor: ~Ed [5.173.192.*]
    Mam nadzieję że na tym polegnie a play2chili pokażę im
  • Re: Ale playway Autor: ~Robert [193.58.181.*]
    Chora akcja chyba jest osty zgrzyt między play2chill a playway
  • Re: Ale playway Autor: ~Robert [31.61.254.*]
    Pytanie kto komu podkradnie graczy odpowiedź za tydzień
  • Re: Ale playway Autor: ~Gracz [83.4.70.*]
    Czyżby szykował się rozwód?
  • Re: Ale playway Autor: ~Robert [31.61.240.*]
    Moim zdaniem zagranie bezsensowne i nieprzemyślane ze strony president studio i playway to oni mają wyżej notowaną wishliste i więcej mogą stracić to tak jak w kasynie gra w czarne i czerwone postawili na czerwone oby się przejechali!!
  • Re: Ale playway Autor: ~Robert [31.61.240.*]
    Widocznie stwierdzili że zjedzą grę azteków i play2chill zobaczymy co czas pokaże.
    A ty co, cierpisz na rozdwojenie jaźni czy masz okres? Raz piszesz więcej celestal moze na tym stracić oby sie przejechali, a dzień później -widocznie stwierdzili, że zjedzą aztekow czas pokaże
    Przetrawił i zrozumiał co to oznacza dla Play2Chill
    Na plus dla Azteca moze być to że celestal jest najprawdopodobniej niedorobiony i oceny moga wywalic celestal z glownej strony . Prolog podobno miał sporo błędów, a przecież nie ma szans w tak krótkim czasie naprawić wszystkich bledow, przetestować i to jeszcze dla pełnej wersji
  • Re: Ale playway Autor: ~Robert [62.233.204.*]
    Oby tak było będą zwroty słabe oceny i gracze z Celestal empire przejdą do azteków bardzo ryzykowne zagranie jak w kasynie mogą się na tym przejechać zupełnie nieprzemyślana decyzja.
  • Re: Ale playway Autor: ~Obi_wan [31.61.190.*]
    I to działa na plus Azteca, chociaż sądzę, że wydawanie dwóch podobnych gatunkowo tytułów w tym samym czasie to poroniony pomysł. Jeżeli ktokolwiek myślał o synergii to ciekawe na jakich założeniach sie oparł? Imo PW zrobił chamską podsrywę plasując premierę CE w tym samym czasie. Żeby uzyskać lepszą widoczność zrobił jeszcze prolog. Teraz na karcie Azteca w kategorii podobne tyt. jest Celestial. Na karcie Celestiala Azteca nie ma? Myślę, że na dłuższą metę dobrzeby było pożegnać się z PW.
  • Re: Ale playway Autor: ~Asd [89.64.26.*]
    moze gracze pojda w oba tytuły, albo zależnie od tematyki która ich interesuje bardziej. Celestial dobrze wygląda i wyżej stoi w rankingach, ale nie musi to byc konkurencja która zabierze graczy Aztecom.
    Tylko jak się ich pozbyć mają 40% akcji jedyna opcja to żeby wykupił ich Toplitz skoro i tak współpracują przy tylu projektach ciekawe za ile chcieliby sprzedać swój pakiet za 10 zł. od sztuki???
    Dokładnie wg mnie też strasznie chamskie zagranie że strony playway
  • Re: Ale playway Autor: ~Gracz [31.60.125.*]
    Ale widać, że coś jest na rzecz między P2C a PW
    W sumie to p2chil moze pozwać playway za to. Playway jest głównym akcjonariuszem, a dziala na niekorzyść spółki
  • Re: Ale playway Autor: ~Asd [89.64.26.*]
    Akurat ich stac na spory z playway. Weź wykaz ze playway dziala na szkode.
    Toplitz mogłoby im pomóc w końcu to tez ich gra. Ustanlenie premiery konkurencyjnej gry na ten sam dzień to powinno sie łatwo wykazac że jest to działanie na niekorzyść spolki
    Ogólnie coś jest nie tak, na stronie Toplitz 4 dni przed premierą nie ma żadnej informacji. O co tu chodzi?
  • Re: Ale playway Autor: ~Inevst [185.48.129.*]
    Na X wstawiali posty o Aztecs, nie wiem jak na innych mediach społecznościowych
  • Re: Ale playway Autor: ~Obi_wan [31.61.190.*]
    Umowę wydawniczą mają z Toplitz, a PW jako gł. akcjonariusz kanibalizuje im produkt swoimi działaniami. Może się mylę, ale od jakiegoś czasu nie widzę pozytywnych zbieżności w strategiach obu spółek. Wygląda to na dojenie spółek z ich portfolio, a nie na wsparcie rozwoju. Stąd wydaje się ciążenie P2 w stronę Toplitz ma swoje uzasadnienie. Oczywiście najlepszym rozwiazaniem byłoby obranie kursu na pełną niezależność, ale do tego potrzebna jest kasa, którą dałby sukces sprzedażowy. Pamiętacie Black Swana i pożyczki akcji ze strony PW...
    Tak się kończy współpraca z PW
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PlayWay-rozpoczyna-ABB-na-akcje-spolki-Baked-Games-9009537.html
    Pisałem czym mogło się sugerować president studio i playway wybierając ten sam dzień premiery, nie co ja myślę, tak trudno to zrozumieć.
[x]
P2CHILL 0,00% 3,40 2025-11-10 16:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.